Kes siis ikkagi on see kõrgi naispreestri kombel siin- ja sealpool teleekraani tormi külvav TUULI ROOSMA?

#p2v#Ta pole kibe keel intervjuusid andma, lükates võluva naerurõkatuse saatel kohtumisi ajakirjanikega muudkui edasi. Alati on Kanal 2 hittsaate «Mamma mia» vedajal mingi malbe põhjendus riiulist võtta.

Üks Tuulit Roosmad (27) tundev inimene väidab, et tüdruk teeb ennast meelega ajakirjandusele kättesaamatuks: «Levinud nipp — mängid kättesaamatut ja muutud sellega huvitavaks.» arvab teletähe tuttav.

Teine Tuuli tuttav väidab vastupidist: «Ta on ühe Eesti edukaima saate juht, milleks veel intervjuusid jagada? On ekraani-Tuuli ja igapäevane Tuuli. See teine Tuuli Roosma lehtedes kekutamisest erilist kaifi ei saa.»

Tuuli keraamikust ema Anu Roosma on suisa väitnud, et kui tütre saade teles peale hakkab, kõnnib too teise tuppa.

Naistesaade meestele

Saate «Ja Jumal lõi naise» loomisega tõmbas Tuuli õnneloosis peavõidu. Kuigi leidus kahtlejaid, kas selline saateformaat inimestega tänavalt tööle hakkab, uskus Tuuli jäägitult oma ideesse. «Ma armastan seda mõtet!» oli ta vaimustunult öelnud.
Ent veelgi suuremaks trofeeks osutus «Mamma mia». Mingit kohatut tundlemist või õlist teesklust seal pole, küllap seepärast on sellest saanud naistesaade, millest mehed omavahel räägivad. Kusjuures see pole saade, mida mehepojad salaja üle naise õla vaataks. Vastupidi, saate ajaks litsutakse end diivanile abikaasa kõrvale, et siis hiljem meestega töö juures suitsunurgas mõnd krehvtisemat külalist arvustada: «Kas sa nägid seda rästikut, kes oma mehe järel hiilis?» #p3#

Naised omakorda klatšivad Tuuli julgust, jultumust ja seda, mida nad ise iial teha ei julgeks. Vaevalt julgeks ükski teine Eesti teletäht oma karvakasvanud kaenlaauku tuhandetele televaatajatele demonstreerida. Tuuli julges. Ja kui on veel neid, kes tema saadet näinud pole, siis see seik pole kellelgi kõrvust mööda vihisenud.
«Piitsnaised» kiristasid aga karjas hambaid, kui paljude meelest lopsakas preili Roosma kutsus oma saatesse kolm paksu ja neid nahutas, ennast seejuures «piitsaks» nimetades.

Tõmbab suguelult teki
Kui Tuuli saatesse «Ja Jumal lõi naise» toimetajaid värbas ja üks neist küsis, millal esimese saate ideede ajurünnak toimub, vastas Tuuli:
«Naikad saavad õhtul kokku, hakkavad viina võtma ja hommikul tulevad ka avameelsed ülestunnistused.»

Kuid Tuuliga koos töötavad inimesed nendivad, et mingeid rabavalt avameelseid ülestunnistusi temalt oodata ei maksa — ta jääb endast rääkides alati veidi kinniseks. Tuuli, kes naiste hinge- ja suguelult ekraanil teki tõmbab, ise kedagi nii lihtsalt oma hingelinade vahele ei lase. Tuuli sõbranna ja kolleeg Anne Mäns on tunnistanud, et nende esimesed väga isiklikud jutuajamised toimusid alles pärast kolm aastat kestnud lähedast suhtlemist.

Saate «Ja Jumal lõi naise» toimetaja rollis olnud ajakirjanik Dea Martinjonis kahtleb samuti sügavalt, kas Tuuli ise oma elust ekraanil nii avameelselt räägiks, sest tegu pole mingi «padjaklubi plikaga». «Ta oskab väga edukalt piiri tõmmata. Üks on selge, Tuuli ise ei läheks kunagi ühessegi sellisesse saatesse nii avameelselt rääkima,» teab Dea kaljukindlalt.

Tegelikult on Tuuli isegi ajakirjandusele õlakehitusi jaganud, kui temalt on päritud, kas ta oma ekraanikangelastega sarnaseid saladusi saates sädistaks.

«Endal pole lapsigi!»

Aga miks siis saatekülalised Tuuli kütipilgu all nii avameelseks kätte lähevad?
«Ta räägib teemad inimestega enne saadet läbi ja hiljem, kaamera ees olles mõned inimesed unustavad ära, et nad on kaamera ees, neile tundub endiselt, et nad räägivad Tuuliga,» arvab Dea Martinjonis.

Sel võib tõsi taga olla, sest aeg-ajalt tuleb saatetiim liig suurele lobisejale vastu ja mõni vürtsisem koht lõigatakse ajaloo prügikasti.

Tuuli suur pluss peitub selles, et ta laseb inimestel ennast tühjaks rääkida ega sega in-tervjueeritava jutu vahele nagu koolipoiss, kes tahab silma paista.
Samas heidetakse Tuulile ette, et endal tal pole lapsi, abielu ega ka erilist armukesekogemust, ning jahvatab teleekraanil asjadest, millest ta midagi ei tea. Kuid miks pole siis keegi, kel see kõik olemas, niisugust saadet juba enne Tuulit hiilgavalt ära teinud?

Ent kui Tuulilt pärida, kas sagedane seksiteema saates on ehk mingi kompensatsioon raske lapsepõlve päevile, lennutab ta enda ja ajakirjaniku vahele terava sõnapiigi. Kõige karmimadki küsitlejad võivad ise pisikese provotseerimise peale endast välja minna. Tuuli nende hulgas.

Kadunud moekunstnik?

Tuuli armastab reisimist. Ta võib vabalt võtta reisikoti selga ja ööbida telgis või magada magamiskotiga vanalinna katustel.

Ta on reisinud Venemaal, Horvaatias, Siberis, Burjaatias. Reisilt tuleb ta tagasi rõõmsana, kaasas kaugete maade sädelus.

Tuulil on meeleolukas elamine vanematemajas Nõmmel, kus Roosma juunior elab esimesel ja Roosma seeniorid teisel korrusel. Tuuli kodu oleks maiuspala sisustusajakirjadele, see näeb välja kaootiline ja kunstipärane. Elegantselt lohakas. Nagu Tuuli isegi. Mööbli on Tuuli oma valgete kätega ise põlenud puutükkidest kokku toksinud.

«Kui külla lähed, katab lauake end võluväel ise. Alati pakutakse sulle midagi erilist,» räägib kümneid kordi Tuuli kostil olnud Dea Martinjonis. Tänu keraamikust emale on Tuulil enda ja ema tehtud klaasid, kruusid ja taldrikud — igaüks omamoodi kordumatu. Juba «Vaaderpassis» polnud 19aastane Tuuli pelgalt iluasjake, kes ehitussaates avara dekolteega meesvaatajaid peibutas — ta tõepoolest huvitub haamri kättevõtmisest.
Mida Tuuli veel oskab? Imehästi oma Leebeks Jenoveevaks ristitud mootorrattaga sõita, süüa teha ja riideid õmmelda. Ent moodi neiu siiski nii hästi ei loonud, et oleks kunstiinstituuti sisse saanud.

Vahel, kui me ei saa seda, mida tahame, on see õnnelik juhus? Tuuli ise kinnitab: «Mul on hea meel, et nii läks!» Hapud viinamarjad?

Tuuli mehed

Ja lõpuks Tuuli mehed. Aastaid tagasi ootas endine telediktor Merle Randma-Aru suure õhinaga, et Tuuli talle miniaks tuleb. Nimelt olid Tuulil rahvusvahelist majandust õppides soojad suhted praegu rõivapoodi pidava Harri Randmaga. Paraku proua Randma-Aru lootused kustusid…

Tuuli pilte seltskonnaveergudelt koos produtsendi ja saatejuhi Teet Margnaga mäletame me kõik. Tuuli on ajakirjanduses poetanud, et nad tegid Teeduga koostööd neile omase põlemisega ja hiljem tuli ka lubatud armastus. Asi jõudis kooseluni. Teet elas mõnda aega isegi Tuuli juures Nõmmel. Ent siis läks noorpaari kohal taevas pilve.
Tuuli praegune elukaaslane on kunstnik Lauri Lihten-Haavel, kelle kohta Tuuli on öelnud: «Vaatasin kohe, et nii vahva poiss, selline võiks endalgi kodus olla.» Pikemalt kohtus paar Tuuli sünnipäeval ühel vanalinna katusel. Räägiti suurtest ja väikestest asjadest. Käidi kohtamas, kolistati tõeliste romantikute kombel koos mööda katuseid ja loeti muinasjutte. Kuniks uus muinasjutt sai alguse ühe katuse all.

Oma tulisest iseloomust pole Tuuli saladust teinud. Noore daami enda sõnul, kord kui ta oli end šampanjast purju võtnud, seadnud ta sammud ühe oma endise armastuse elupaiga poole, roninud üle aia ja klaarinud mehe uue elukaaslasega pikalt arveid.
Nüüd klaarivad naised arveid saates «Mamma mia». Ja seda ilma suurema
koguse šampanjata. Tuuli on nende šampanja.