«Charlie inglite» staar CAMERON DIAZ pulbitseb girl powerist, kuid laseb end sellegipoolest Drew Barrymore’il kamandada.

Omaaegse menuseriaali filmiks tegemine pole mingi käkitegu. Tänu Cameron Diazile (30), Lucy Liule ja Drew Barrymore’ile purustas esimene «Charlie inglite» film kassarekordeid, nüüd ähvardab sedasama teha järg Full Throttle («Täie rauaga»). Kolmik lööb ekraani särama ning tõestab, et girl powerit on meile siiski hädasti vaja. Järgnevas intervjuus räägib Cameron Diaz avameelselt kuumadest naistest oma elus. Ning ta ei lükka sugugi ümber kuulujuttu sõprusest kuuma mehe Justin Timberlake’iga…

Inglid on kohutavalt osavad ja targad. Nad on vist tüdrukutele suureks eeskujuks?

Igatahes, aga nad ei õpeta midagi sellist, millega hakkama ei saaks. Nende sõnum on: «Muuseas, te peaksite olema sellised ja sellisteks te saate.» Me hoiame naiste ees peeglit ja näitame, et just sellised nad on ja just niisugusteks asjadeks on nad võimelised. Naised on tänapäeval nii paljuks võimelised — füüsiliselt ja emotsionaalselt, suhetes ja karjääris. Ma olen naiste positsiooni üle nii uhke ja usun, et inglid peegeldavad seda.

Mis tunne on, kui tead, et tüdrukud vaatavad sulle alt üles?

See on suurepärane. Kui me julgustame ja inspireerime tüdrukuid ja nad sellest midagi õpivad, on see ju fantastiline. Olen kindel, et anname neile midagi, mis on täiesti mõistlik ja saavutatav. Loomulikult ei saa nad teha kõike seda, mida inglid teevad, aga vähemalt suhtumine on õige.

Inglid ei pea oma seksikust liiga palju rõhutama?

Ei, seksuaalne tasand on minimaalne. Isegi Pussycat Dolls (stseen filmist — toim) on hästi mänguline ja üldse mitte paljastav. Mul oli rohkem riideid seljas kui bikiinistseenis. Aga konteksti järgi on see seksikas.

Milliseid stseene sa filmivaatajana eelistad?

Mulle ei meeldi vaadata vägivalda. Ma vaatan parem paljast ihu kui vägivalda.

Peale Demi Moore’i, kes astub üles langenud inglina, on filmis ka Bernie Mac, kes astub üles Bosley venna rollis. Inglite ja tema vahel särises tajutav keemia.

Bernie on suurepärane. Temaga on nii lõbus — ta on nagu valgus. Ta tuleb võttepaika ja justkui tõmbab kõiki enda poole. Kõik on nagu kärbsed ümber tema, ihates kuulda, mis tal öelda on.

Sa paistad oma kolleegide Lucy ja Drew’ga hästi läbi saavat. Drew pidi pidevalt näitleja ja produtsendi rolle vahetama. Kas temas oli märgata mingit muutust?

Jah, natuke ikka. Võtetel oli meil lõbu laialt, aga produtsendina on ta asjalikum. Kuid ta on ikka meie poolel. Kui oli asju, mida pidime otsustama koos, ei sundinud ta meid kunagi millekski ega nõudnud midagi, mis oleks jabur olnud. Ta ei sundinud meid tegema asju, mida me ei tahtnud teha. Aga kui ta millessegi tõesti usub, on temaga raske vaielda. Õnneks on Drew juures hea see, et me võime kaaluda plusse ja miinuseid ning kui ikka tõesti ei lähe, pole mingi probleem asi sinnapaika jätta, teades, et seda lihtsalt ei saa teha.

Kas Drew produtsendiroll mõjutas teie suhet võtetel?

Me saame hästi läbi, sõltumata sellest, kas ta näitleb või on produtsent — ja ma usaldan täielikult tema otsuseid produtsendina. Ma usun, et Drew ei sunni meid iial tegema midagi, millesse tal pole usku. Ja see on suurepärane, sest filmis peab tegema kõige hullemaid asju, mis ei pruugi alati olla kasulikud ei näitlejale ega filmile.

Filmis pead võtma raskeid poose. Millised neist olid kõige rängemad?

Me tegime kõvasti trenni, nii et olime selleks kõigeks valmis. Kõige raskemad poosid on tavaliselt fotosessioonidel. Mul on alati valus!

Sul on põhjust endaga rahul olla.

Ma ei ole täiuslik. Ma tean, kes ma olen, ma tean oma vigu ja pean neid lihtsalt aktsepteerima. Aga ma ei hakka oma puudustele tähelepanu juhtima, sest kõik hakkavad mind vahtima, kui ma väljas liigun, ja ma olen niigi liiga eneseteadlik.

Kuidas teil Justin Timberlake’iga läheb?

Mulle meeldib rääkida ja inimestega vestelda, aga ma püüan oma eraelu sellest välja jätta. Vabatahtlikult ma just liiga palju informatsiooni välja ei käi.