Naine suri kuuldavasti dementsusega seotud pika haiguse tagajärjel, vahendab Fox News.

Just Teri Shields on see, tänu kellele täna 47-aastase Brooke Shieldsi ("Helesinine laguun", "Huulepulgadžungel") üliedukas karjäär hoo sisse sai, kuigi nii omal ajal kui ka tagantjärele on mitmeid tema otsuseid seoses tütrega šokeerivaks ning pedofiiliahõnguliseks peetud.

Nimelt sattus Teri Shields tugeva kriitikajoa alla, kui lubas oma vaid 11-aastasel tütrel filmis "Pretty Baby" lapsprostituuti mängida. Vaid paar aastat hiljem, kui Brooke ikka veel lapseohtu oli, oli just Teri Sheields see, kes lubas tütre provokatiivsesse Calvin Cleini reklaami poseerima. Aastal 1978 iseloomustas Teri Shields televisioonis oma tütre fenomeni nii: "Temas on olemas täielik süütus ning samal ajal ka seksikas laps, seksikas isik - ja see meeldib fännidele."

Teri Shields alustas tütre modelliks utsitamist juba siis, kui tütar oli alles päris pisike oli ning jätkas tütre karjääri ohjamist kuni tema 20ndate eluaastateni. Brooke Shieldsi ja ema teed läksid professionaalses plaanis lahku aastal 1995, mil nende kahe vaated Brooke Shieldsi karjääri osas enam ei klappinud, ning mida näitlejanna ajakirjale Rolling Stone kirjeldas kui kõige raskemat otsust, mis tal teha on tulnud.