Improteater IMPEERIUM on võtnud ülesandeks tutvustada improvisatsioonilist teatrivormi veel improvõõrastele näitlejatele teistest teatritest. Selleks mängitakse juba teist aastat etendusi koos külalisnäitlejatega. Detsembris saab oma esimese impro-etenduse kogemuse Indrek Ojari.

Ojari on Tallinna Linnateatri näitleja, kuid tegev ka mujal. Näiteks sai teda kaheksa aastat järjest näha seriaalis "Kodu keset linna" ja praegu võib Tartus Karlova Teatris vaadata tema kehastatud keskealist Romeot.

"Teatris töötades tekib selliseid hetki harva, kuna tekst ja situatsioon on reeglina ette antud ja sadu kordi läbi harjutatud. Improvisatsioon annab võimaluse vahetuks mänguks, mis loob alati pingestatud õhustiku, kus ei publik ega näitlejad tea, millega kõik päädib. Selles on riski ja pinget ja see mulle meeldib," kommenteerib näitleja improviseerimist ise.

Etendused toimuvad 3. detsembril kell 19.00 Tallinna Kammerteatris (Vabriku 12) ja 13. detsembril kell 19.00 Tartu Karlova Teatris (Tähe 66).

Improteater IMPEERIUM kasvas välja 2014. aastal esimesest professionaalsest improtrupist Eestis. Impeeriumi liikmed on kutselised näitlejad, kes lisaks kuuluvad teiste Eesti teatrite draamatruppidesse või tegutsevad vabakutselistena erinevates teatri-, tele- ja filmiprojektides. Peale näitlejate kuuluvad Impeeriumi truppi ka muusikud ja valgustajad, kes laval oma vahenditega samuti improviseerivad.

Ladinakeelne sõna “imperium” tähendab võimu. Improteater IMPEERIUM soovib vallutada eestlaste südamed ja tekitada maailmakaardile veel üks maa, kus inimesed väärtustavad koostööd ja loovust ning kus valitseb kujutluse võim.