Kaheksa aastaga Linnateatris on mänginud Alo Kõrve (31) end põlvkonna esinäitlejaks. Laval tunduvad talle eriti kontimööda teovõimetuks mandunud intelligentide rollid. Kuid kas teadsite, et...

Maapoisina istus Alo TRAKTORIROOLI 13aastaselt, enne kui jalad õieti suure T40 pedaalideni ulatusid. Kündis põldu, muldas kartuleid, ajas vagusid lahti - tegi, mida kodus vaja. Erinedes tavanäitlejatest, on Alo mees iga töö peale. Kui midagi ette võtab, siis selle ka tasemel lõpuni viib.
#end#
Kui 2. detsembril 1978 nägi Jõgevamaal ilmavalgust poisslaps Alo Kõrve, siis teiselpool maakera Kanadas sündis tüdruklaps NELLY FURTADO. 2. detsembri mees on ka riigikukutaja DMITRI KLENSKI (64)!
 
2. detsembri mees teatris on ka Martin Veinmann (59). Ja Alo närvlik-nurgeline mängumaneer MEENUTAB VÄGA NOORT VEINMANNI. Mõlemad pandi oma lennu diplomitöös «Seitse venda» mängima Timot - ohmude vennakeste endi meelest seda kõige ohmumat. Mõlemad on mänginud ka Vincent van Goghi ja Vargamäe Indrekut...
 
Paljud näitlejad on teatrikoolis paariks saanud. Alo ja Hele Kõre said teatrikooli sisse JUBA PAARINA Jõgeva kooliteatrist «Liblikapüüdja». Avala loomuga Hele sai sisse kohe, kinnisem Alo järelkonkursiga, kui «Noorkuu» Henrik Raave loobus ja läks ärimeheks.

Kursuseõdede sõnul on Alo TÄIESTI ERISKUMMALINE TÜÜP. Kas ta ikka on sellelt planeedilt?! Temast ei saa alguses üldse aru. Läbi mingi müstilise kõhutunde näeb ta inimesi läbi, teised teda mitte. Talle meeldib olla vaatleja, kes siis aeg-ajalt ütleb mõne kümnesse kommentaari.
 
Ikoonideks nimetab Järvetit ja Chaplinit. Kolleege aasib SARKASTILISTE NALJADEGA. Lähedale laseb väheseid. Aga silmadest on paista, keda Alo hindab, keda mitte.
 
Kui Indrek Sammul Ugalasse läks, soovitas ta Linnateatri näitlejatele valida just õiglane Alo enda asemel oma ametlikuks eestseisjaks ehk USALDUSISIKUKS. 
 
Kuuekuise ROOSI ISA kiidab: «Pole imelisemat vaatepilti kui tema hambutu naeratus.» Suheldes päevast päeva nii loomuliku, vahetu ja siira olevusega, on Alo hakanud kõike võltsi ja valet  teravamalt nägema - ka teatris. Peres kasvab ka koer Bosse.
 
Saku lähedale ehitatud PALKMAJAS on paar elanud kolm aastat. Kui nad kodu looma asusid, oli krunt saadaval ka Tabasalus. «Lollidemaa» poole oleks nüüd tipptunnil autoderohkuse pärast piin sõita, Sakusse jõuab rahulikult poole tunniga.
 
B-kategooria juhiloa lunastas ta 16-, C- 18aastaselt. Esimene auto oli kollane Fiat. Tulid Moskvitš, Ford Escort, edasi aga - Alo hinnangul Eesti teedel parim - AUDI margid.
 
Pulmaautoks putitas Alo 60ndate «põdraga» Volga. Aga enamgi kaifib ta mootorrattasõitu: «Tunned rohkem rõõmu ja vabadust kui autos.»  SUZUKI SADULAS on ta kihutanud Helega etendustele Vargamäele, aga ka 170 kilomeetrit Tallinnast Jõgevamaale.
 
On oma koduõel ka KÕVA TALISUPLEJA. Teatrite talispartakiaadil võitis ta mullu neli ala!