"11 aastat teatritegemist Tallinna Linnateatris saab läbi ja sügisega saabub uus peatükk elus. Olen avatud uutele pakkumistele," teatab näitleja oma sotsiaalmeedias, märkides oma uueks elukutseks "vabakutseline näitleja ja helilooja".

Tubin töötas Linnateatris alates 2006. aastast trupijuhi ja etenduse juhi ametikohtadel, alates 2015. aastast oli ta seal ametis projektijuhina.

"Tunnen, et olen oma loomingulise arengu kaares jõudnud punkti, kus otsin uusi väljakutseid. Linnateater ei ole viimasel ajal pakkunud väga mulle näitlejatööd ja loodan seda leida vabakutselisena. Lisaks on lahkumise ajendiks piisavalt huvitavad kõrvalprojektid, mis võtavad oma aja," sõnas Tubin Publikule.

"Hetkel olen seotud helilooja tööga EV100 teatriprojekti raames Pärnu Teatri ja Kuressaare Linnateatri koostöölavastuses (lavastaja Peeter Tammearu) ja jaanuaris VAT Teatris esietenduvas uues lavastuses," lisas ta.

Tubin kinnitas, et kindlasti ristub tema tee Tallinna Linnateatriga veel. Kui mitte näitlejana, siis helilooja ja muusikalise kujundajana.

Postitusele on teiste seas reageerinud samuti hiljuti Linnateatrist lahkunud näitleja Henrik Kalmet, kes vastas endise kolleegi teadaande peale humoorika hurjutusega: "Welcome to the dark side!" ("Tere tulemast pimedale poolele!"). Sellele vastas aga mõne aasta eest NO99 teatrist lahkunud näitlejanna Mirtel Pohla aga hoopis positiivsemalt: "Welcome to the bright side!" ("Tere tulemast helgele poolele!"). Rõõmsalt saadab kolleegile edusoovid teele ka Linnateatri näitleja Evelin Võigemast.

Eks nii palgatöö kui ka vabakutselisepõli ole omade heade ja halbade külgedega. Tuult tiibadesse!