Näitleja tõdeb, et õppis noorena Iisraeli ajalugu hoopis erinevalt sellest, mis riigiga tegelikult toimus, vahendab Fox News. "Juudina toideti mulle terve elu Iisraeli kohta hunnikute viisi valesid sisse," jagas Rogen oma karmi hinnangut. "Nad ei öelnud kordagi, et seal oli inimesed juba olemas. Nad jätavad mulje, et see lihtsalt oli seal, nagu uksed oleks avatud olnud."

Rogeni hiljutise komöödia "An American Pickle" keskmes on juudist immigrant aastast 1920, kes satub ootamatult tänapäevasesse New Yorki.

Näitleja on tänulik, et isa teda päritolu asjus juba varakult hoiatama hakkas. "Ma mäletan, kuidas isa rääkis, et inimesed vihkavad juute ja ma peaks seda pidevalt meeles pidama. Ausalt ma olen õnnelik, et seda mulle juba varakult selgeks tehti. Vastasel juhul oleks ma pidevalt ehmunud sellest, kui väga juute vihatakse."

Rogen tunnistab, et kuigi talle meeldiks elada kuskil, kus tema päritolu pidevalt kellelegi jalgu ei jää, siis lihtsalt usu tõttu ta kolima ei hakka. "Religioon on totter. Kui kolida juutide säilitamiseks, siis ka see pole loogiline, sest kõiki ei saa ühes korvis hoida. Kui sa üritad midagi kaitsta, siis ei ole ju tark kogu varu ühes kohas hoida. Eriti kui see koht pole kuigi stabiilne."

Vaid tänu juhusele on ka Rogeni abikaasa Lauren Miller juudi päritolu, kuid näitleja vannub, et see ei mänginud tema jaoks mingit rolli. "Ma oleks väga meelsasti abiellunud ka inimesega, kes ei ole juut, see oli lihtsalt puhas juhus. Laurenit häirib, kui ma seda ütlen. Ta tahab, et ta päritolu oleks minu jaoks oluline, aga ausalt, mitte kuidagi ei ole."