Jutud staari kehvast tervisest on ringlenud juba paar aastat. 2015. aasta sügiselt nähti meest UCLA meditsiinikeskuses ja kaks kuud hiljem märgati tema kaelas trahheostoomia toru. Tema kolleeg Michael Douglas ütles toona, et Val Kilmer peab võitlust kõrivähiga ehk sama haigusega, mis tabas Douglast aastal 2013.

Kilmer teatas Douglase jutu peale avalikult, et tema sõber on valesti informeeritud, ent kolmapäeval veebisaidi Reddit vahendusel fännide küsimustele vastates otsustas ta lõpuks suu puhtaks rääkida, kirjutab Daily Mail. “Mõni aeg tagasi väitis Michael Douglas, et sa põed vähki. Mis lugu selle taga on?” küsisi üks Redditi kasutajatest.

“Ilmselt üritas ta mind aidata, sest press uuris, kus ma neil päevil olin ja ma tõesti paranesin vähist, kuid mu keel on endiselt üles paistetanud,” sõnas Valmer.

“Top Guni” ja “Batman Foreveri” näitleja oli mitmete väljaannete andmetel 2015. aasta suvest saati hoidnud eemale vähiravist, kuna ta usk ei luba kasvajaga võidelda. 57-aastane mees jäänud truuks oma nn Kristliku Teaduse (Christian Science) uskumustele, mille kohaselt saab haigust ravida vaid palvetega.

Paraku polnud palvetel mitmete allikate andmetel olnud oodatud mõju, sest väidetavalt kõrvivähki põdev näitleja sattus eelmisel nädalal haiglasse, kuna hakkas juba verd köhima.

Kilmer ise kummutas sotsiaalmeedia vahendusel kõlakaid haigusest ning raius, et tal pole ei vähki ega mingit sorti protseduure tehtud — haiglasse sattumise olevat põhjustanud hoopis mingi muu “komplikatsioon”.