Tänavu juulis astuvad mõisaaia kontserdisarjas üles tuntud jazz-muusikud ja tuttavad näitlejad, et pakkuda kuulajaile head muusikat.

“Mõisaaia kontserdid on hea võimalus veeta üks suvepäev looduses ja nautida sinna juurde väga head muusikat,“ ütles Eesti Kontserdi direktor Jüri Leiten. „Kontserdid koosnevad kahest osast: esimese osa moodustab kitarrimuusika, kus tunnustatud kitarristide kõrval astuvad üles näitlejad. Näiteks Draamateatri meesnäitlejate kitarriansambel – nende kontserte just tihti ei kuule ja kindlasti on huvitav näha ja kuulda, kuidas nad teistsuguses rollis hakkama saavad. Kontserdi teises pooles esineb aga Lenna Kuurmaa oma ansambliga.”

Mõisaaia kontsertide eestvedaja Guido Kanguri sõnul on kontsertide toimumiskohad väga kaunid ajaloolised mõisapargid üle Eesti. „Kontserdipaikade hulgas on nii tuntud kui unustatud mõisaparke, kus mõisahoonet ennast enam alles ei ole. Kindlasti tasub kohale tulla, sest peale väga hea muusika saab lisateadmisi Eesti mõisate ja nende ajaloo kohta. Kontserti juhtiv Raivo E. Tamm räägib iga mõispargi kohta mingi loo.”

Mõisaaia kontserdid toimuvad 14. juulil Pärnu Ammende villa aias, 15. juulil Järvamaa Esna mõisaaias, 17. juulil Valgamaal Karula mõisaaias, 21. juulil Lääne-Virumaal Sagadi mõisaaias, 23. juulil Harjumaal Kõltsu mõisaaias ja 24. juulil Ida-Virumaal Saka mõisaaias.