Skeemis oli mitu osa, esimeses maksid vanemad ettevalmistavale organisatsioonile, et need laste eest sisseastumiskatsetel teste teeksid või nende vastuseid parandaks, vahendab CNN. Teisena maksti kolledži treeneritele, et need aitaks lapsi kooli saada, kui edukaid sportlasi, olenemata nende tegelikest võimetest.

Kohtu dokumendid näitavad, et mõned vanemad lõid oma lastele võlts paberid, et nad sportlastena usutavamad oleks.

Kokku on kriminaaluurimise all 50 inimest, kes on kõik kas näitlejad, treenerid, moedisainerid või ärimehed. Nende seas on ka "Meeleheitel koduperenaistest" tuntud Felicity Huffman ja "Lastega kodus" staar Lori Loughlin.

Näiteks on dokumentides näha, et Huffman tegi lahke 15 000 dollarilise annetuse, et oma vanim tütar kooli saada. Teda süüdistati pettuse vandenõus ning temast on ka lindistus, milles ta kaasosalisega plaane peab. Kohus vabastas Huffmani 250 000 dollari eest ja piiras näitlejanna reisimise õigusi, vahendab BBC.

Loughlin ja ta abikaasa Mossimo Giannulli maksid oma kahe tütre eest kokku 500 000 dollarit altkäemaksu. Loughlin pole veel kohtus käinud.

FBI agent Joseph Bonavolonta toob välja, et vanemad olid nõus maksma meeletuid summasid 200 000 USA dollarist kuni 6,5 miljonini.

Lori Loughlin on praeguseks kustutanud kõik oma sotsiaalmeedia kontod.