“Ma polnud väga kaua käinud arsti juures,” alustas Liina oma lugu. Näitlejanna tundis vasakus rinnas seletamatut raskust ning läks arsti juurde. Seal selguski tõsiasi, et teda vaevab 4x6cm suurune vähkkasvaja. Radioloog, kes naisele uudisest teatas, tõdes positiivsel noodil, et lümfisõlmed on jäänud kasvajast puutumata. “Sain aru, et tuleb kiiresti tegutseda. Ma pean ennast nüüd kokku võtma ja tegutsema,” sõnas Orlova.

Kuu aega pärast diagnoosi oli Liinal operatsioon, mille käigus eemaldati terve rind ning lümfisõlmed. Taastumine läks hästi, ent pärast seda algas poolteist aastat kestnud kurnav keemiaravi. “Juuksed ja küüned tulid ära, aga see kõik taastub aja jooksul,” lisas ta.

“Ma teadsin, et vähk on vanade naiste haigus. Võtsin asja kokku, et elatud kah. Aga nägin arsti juures kuidas seal on noored emad, noored inimesed hädas selle sama haigusega,” jagas Orlova oma kogemust.

Haigusest sai naine teada siis, kui oli parasjagu lapselapsega ujumast tulnud. “Löristasin nutta niisama ja lasin paar päeva mööda, siis rääkisin tütrele. Aga siis olin ma kindel, et ma saan sellest üle,” säilitas Liina positiivsuse — kasvajal oli alles 2.-3. staadium.

Oma tütrele lubas naine, et ta saab hakkama ja kavatseb vähemalt 80. eluaastani elada kvaliteetset elu. “Müüsin vana korteri ära ja kolisin moodsasse uude korterisse, olen väga rõõmus,” ei varjanud Orlova oma õnne.

Pärast vähkkasvajat kimbutab teda aga lümfoos, mistõttu peab ta enda käsi kriimustuste eest eriti kiivalt kaitsma. Ka ohutuna näiv lillede noppimine võib saada saatuslikuks. “Mul on nüüd möödas kuus aastat ja ma olen käinud iga poole aasta tagant kontrollis,” rääkis Orlova ja tõi näiteks oma hea sõbranna ja lähedase inimese Silvi Vraidi.

“Mul on olnud Silvi Vraidi näide, minu hea sõbranna ja lähedane. Kui tal opereeriti neer, tulime me Prantsusmaalt Lauri Leesiga reisilt, läksime Silvit haiglasse vaatama, kõik oli nii hästi,” sõnas Orlova, kuidas Silvi Vrait sai tänu operatsioonile juurde tervelt 19 eluaastat. Paraku ei käinud Vrait pärast operatsiooni kordagi kontrollis ning naise elu lõpetas ränk ajukasvaja.