Erkki Kõlu rääkis 10. augustil 2002 Põlvas ühe tunniga 362 anekdooti. Tegu on kümnenda eestlastega seotud kinnitatud Guinnessi rekordiga, teatas kirjastus Tänapäev.

Varasem rekordikatse anekdootide kestvuse peale rääkimises ei läinud arvesse, sest Guinness World Records ei registreeri enam kestvusrekordeid.

Selle aasta oktoobris ilmuva “Guinnessi maailmarekordite” väljaande puhul on erakordne ka eestlaste kiikingurekordi väljapaistev eksponeerimine — raamatu kõigis erinevates keeltes ilmuvates väljaannetes on välja toodud leheküljesuurune foto eestlaste kiikinguhobist.

Eelmisel aastal tunnustas Guinness World Records ametlikult just kiikingu rekordeid. Meeste rekordiks on 7.01 meetrit, mille püstitas esimesena tallinlane Andrus Aasamäe (27) 2000. aastal. Tulemust kordas pärnakas Argo Linnamäe 2001. aasta suvel. Naiste rekordi omanikuks on Kätlin Kink (20) Viljandimaalt tulemusega 5.86 meetrit, mis pärineb 2001. aastast.

Spordirekorditest kuulub eestlastele veel Martin Kleini kõige kauem kestnud maadlusmatsh ja Leonid Gulovi kõige kiirem aeg sõudmise ühepaadi 2000 m distantsil. Margo Uusoru ja Birgit Ulrichti nimele on registreeritud maailma kiireim aeg naisekandmise võistlustel. Erika Salumäe nimele kuulub maailmarekord trekisõidu 500 m distantsil lendstardist.

Guinnessi rekordiraamatu kogutiraaž on üle 100 miljoni eksemplari, sel aastal ilmub ta 22 keeles.