Poleemikat tekitab ka Naomi Campbelli otsus pidada “verised juveelid” endale, kui paljud oleksid tahtnud näha, et modell annab need kuhugi heategevusoksjonile, vahendab Metro.

40aastane supermodell kinnitas vande all, et temale kingitakse tihti hinnalisi asju, ja isegi öösel. Nii juhtunudki, et ta äratatud kord tundmatute meeste poolt, kes kinkisid talle kivikesed.

Vahejuhtum leidis aset 1997. aasta septembris pärast tollase Lõuna-Aafrika presidendi Nelson Mandela korraldatud heategevuslikku õhtusööki, kus oli ka Libeeria valitseja Charles Taylor. Viimane lähenenud supermodellile ja lubanud talle teemanti kinkida. Selle peale oli Campbell tunnistajate sõnul vägagi elavnenud.

Campbell ütles eelmisel neljapäeval aga kohtus, et ta ei tea, kellelt kingitus pärineb. Ühtlasi väitis ta, et ühe suure teemandi asemel oli talle kahe mehe poolt üle antud pakikeses kaks-kolm räpase välimusega kivikest.

Valetas ja vassis?

Mia Farrow tunnistas aga kohtule, et Campbell oli temale kinnitanud, et juveel on Taylori kingitus!

Prokuröride sõnul on intsident oluline, kuna see võib tõestada, et Taylor oli seotud nn vereteemantide müügiga, millest saadud rahaga võidi osta relvi Sierra Leone mässulistele, kes mõrvasid ja vägistasid kodusõja ajal Sierra Leone tsiviilisikuid ja raiusid maha nende jäsemeid.

Juba on mõned inimõiguslased lansseerinud kampaania, mis laimab Naomi Campbelli, kutsudes teda „ennasttäis valikuks bitchiks“

Naomi veetis aga nädalalõpu koos oma superrikka venelasest kallima Vladimir Doroniniga eksklusiivsel peol Porto Cervl, Sardiinia saarel, juveelikunstnik Fawaz Gruosi sünnipäeval.

Läbipaistvas roosas siikleidis Campbell turgutas end peale kohutavat ülekuulamist Haagi sõjatrubunali ees koos Kevin Spacey, modeli Elisabetta Gregoraci, Janet Jacksoni, Flavio Briatore, Leonardo DiCaprio ja tema pruudi Bar Rafaeli seltsis.