Politsei pressiteenistusest öeldi BNS-ile, et 26-aastane Ogre rajooni elanik Leonid oli narkootikumide müümise tõttu juba ammu politsei vaateväljas ning läinud nädala lõpul otsustati ta koos asitõenditega kinni võtta.

Pärast seda, kui ta oli ühele mehele müünud 89,69 grammi amfetamiini ja 2,95 grammi marihuaanat, ning üritas oma BMW-l ära sõita, tõkestasid politseinikud tema tee kolme sõidukiga. See diilerit ei peatanud, ta sõitis otsa ühele politseinikule ning läbi tema teel olnud autodest moodustatud tõkkest.

Politsenikud avasid tule narkoärika autorataste pihta, ent Riia kinostuudio piirkonnas jättis Leonid sõiduki sinnapaika ja varjus metsas.

Diiler õnnestus üles leida tema tuttava maja juures asunud koerakuudist. Vahistamishetkel oli Leonidil kaasas 30 erineva kaliibriga padrunit, kaalud ja kanep.

Narkoärika suhtes algatati kriminaalasi narkootiliste või psühhotroopsete ainete omamise, valmistamise, omandamise või trasnportimise alusel. Süüdimõistmisel ähvardab teda 2-7-aastane vangistus.