The Sun kajastab, et suhet kirjeldas Elton mullu ilmunud raamatus "Me".

Nad kohtusid 1980ndate alguses, mil Elton oli juba avalikult tunnistanud, et on gei. Eltoni sõnutsi oli naine väga tark ja lahke. "Ja muidugi vaimukas ning kaunis," lisas ta.

Esimest korda kerkis võimalik abiellumine jutuks ühe õhtusöögi ajal, mil mõlemad olid väga purjus. Sel ajal olid alkohol ning ka kokaiin Eltoni jaoks lahutamatud kaaslased.

"Renate hakkas mu idee peale naerma, ta arvas, et viskan nalja," sõnas muusik. Nende vahel polnud selleks hetkeks midagi romantilist, nad polnud isegi suudelnud. Elton veenis aga end, et tahab proovida heterosuhet ning abiellumine Renatega oleks parim variant. "Mõtlesin, et see lahendab kõik minu probleemid."

Ametlikult palus ta naise kätt 10. veebruaril 1984, mil nad viibisid Austraalias. Abielluti neli päeva hiljem. Pidu oli suurejooneline ning kohal oli palju staare. Järelpeol mekiti vahuveini ning tarbiti kokaiini.

Abielu lahutati neli aastat hiljem. Elton möönis, et nad sõlmisid siis ametliku kokkuleppe, et oma suhtest avalikult ei räägi. "Ma austan teda! Mul ei ole tema kohta öelda ühtegi halba sõna, nagu ka teistel inimestel, kes temaga kokku puutunud."

Renate leiab, et raamatus öelduga Elton ikkagi rikkus kokkuleppet, mistõttu ta ongi nüüd kohtu poole pöördunud.