Tänavu 18. korda PÖFFi korraldanud Tiina Loki jaoks oli üks raksemaid hetki, kui ta pidi 300 inimese ees valetama, miks välja kuulutatud näitleja ei ole filmi tutvustamas. Saalist lahkudes lõi Tiinal välja ammune vigastus – jalanärv ütles üles, nii et ta liikumine oli mitmeks päevaks halvatud. 

Tiina Lokk (59) sõnab, et festivali ajal oli tal peal tohutu pinge, sest vastutus on mitmekordne – kui midagi väga rängalt tuksi keeraks, kajastuks see ka rahvusvahelises meedias ja lõhuks mainet. Tiina elab PÖFFi 800 seanssi ja 30 erinevat üritust isiklikult läbi. Lisaks vastutus ligi 500 külalise eest. «Nagu sel aastal ajalehtedest näha oli, on mõnega selliseid probleeme, mis võivad päris kurvalt lõppeda. Nii pingeline oli, et päev peale festivali nägin oma silmaga, kuidas kogu tiimil aju lihtsalt välja lülitus,» lausub Tiina.

Sul tuli pressikonverentsil öelda, et näitleja Mikael Persbrandt ei tule filmi tutvustama, kuna on purjus...
Mis siin salata, ma pidin esimesel õhtul 300pealisele auditooriumile valetama, miks inimest ei ole, miks Mikael tulla ei saa. Mis tunde see minus tekitas? Läksin saalist välja ja mu jalanärv ütles lihtsalt üles. See on väga vana vigastus, mis andis endast tunda, nii et ma ei saanud mitu päeva oma jalale toetuda.
Hiljem, pressikonverentsil tuli mul tunnistada, et ta ei tulnud ega tule ka siia, kuna on purjus. Mõttetu on valetada, kui kõik teavad tema kuulsust. Tegemist on täiskasvanud inimesega, kes peab endale aru andma, et kui ta ei tule pressikonverentsile, siis on see tema enda vastutada. Julged teha – julge tunnistada.

Kuidas olukord lahenes?
Väga ilusasti. Ta palus vabandust, kui lahkus. Tegelikult on see väga kurb, sest ta on väga andekas ja hea näitleja, kes kahjuks võitleb haigusega. Mulle tundub kõrvalt vaadates, et tal ei ole toetavaid inimesi, vastupidi – iga tema nõrkust kasutatakse ära ja ollakse pigem õnnelikud, kui ta libastub.