Kunstnik NAVITROLLA (37), kes enda sõnul pritsib pilte nagu Vändrast saelaudu, leidis mooduse, kuidas neid veelgi jõulisemalt pritsida! Navitrolla kasutab uudset digitaalset tehnoloogiat, mis võimaldab trükkida õlivärvidega lõuendile, spetsiaalse lakiga aga saab välja tuua ka kõik pintslitõmbed.


«Kirjanikud trükivad raamatuid, muusikud annavad välja plaate - miks siis kunstnik peaks piirduma vaid ühe maaliga?» küsib Navitrolla, viidates koopiale, mis pealtnäha ei erine originaalist või näib viimasest isegi parem.
Kui galeriis ulatuvad Navitrolla maalide hinnad koguni 170 000 kroonini, siis selle tehnoloogiaga sündinud nn giclée-koopia hinnad jäävad 10 000 krooni kanti.
Hiljuti õnnestus Navitrollal müüa Eesti Betooniühingule linnamaastik, mida oli alustanud Londonis ja lõpetas Vana-Hauka talus Läti piiri ääres. Kunstnik andis betooniühingule üle ka originaalmaali põhjal valmistatud 50
giclée-koopiat, mis kingitakse tähtsamatele koostööpartneritele.
Hiljuti kolis Navitrolla oma galerii Pikalt tänavalt Suur-Karja tänavale. «Vahel läheb endalegi arusaamatult hästi, vahel tuleb ennast taga utsitada. Selleks, et Eesti turul toimetada, on vaja head meeskonda ja parajat hullumeelsust,» kirjeldab kunstnikuhärra oma hetkeseisu.