Abikaasa sõnul võib Neeme Järvi veel selle aasta lõpus tööle naasta. “Vaatamata esialgsele verejooksule on taastumine läinud märkimisväärselt hästi,” teatasid arstide ühisavaldusest Järvi abikaasa Liilia ja lapsed Maarika, Paavo ja Kristjan.

Liilia Järvi ütles AP-le, et Neeme Järvi kosub praegu Soomes. Täpset asukohta ei soostunud abikaasa teatama, kirjutab Postimees Online.

Abikaasa sõnul jätkab Neeme Järvi selle aasta lõpus ka dirigeerimist, kuid jätab vahele oma 12. hooaja alguse Detroidi sümfoonikute eesotsas 13. septembril. “Arstide soovitusel ei ava ta hooaega, kuid on võimeline veel sel aastal tööle asuma,” lisas ta.

Liilia Järvi lisas, et orkestrit juhib mõni külalisdirigent, keda tema sõnul pole veel valitud.

Järvit opereerinud neurokirurgi professor Juha Hernesniemi sõnul paraneb Neeme Järvi (64) hästi. Tema hinnangul on Järvi kahe kuu pärast piisavalt terve, et jätkata oma loometegevust.

Detroidi sümfoonikutel on oktoobrisse planeeritud 17päevaline Euroopa turnee.

Pärnus David Oistrahhi festivalil dirigeerimiskursusi läbi viinud Neeme Järvit tabas 9. juuli hommikul Rannahotellis ajurabandus ning ta toimetati Tallinna Mustamäe haigla intensiivraviosakonda. Sealt viisid omaksed ta Soome operatsioonile.