Raud meenutas poolteist aastat tagasi jaanuaris juhtunud sündmusi, mil lahkus suure pauguga "Aktuaalsest kaamerast". "Alati on hea hüpata pea ees vette, kui sa ei tea enam, mida teha. Siis tulebki põgeneda kõige eest."

"Ma olin sellises pimedas toas, kus ma otsisin igasuguste abivahendite toel endale väljapääsu. Ma sain aru, et ma pean oma elus mingid asjad läbi lõikama, ma ei saa lihtsalt edasi kulgeda sellises abitus olekus, kus sa vaatad peeglisse ja sa ei meeldi endale," tõdes ta.

Tunnustatud ajakirjanik sõnas, et kohati küsis endalt, mis mõte on üldse edasi minna. "Mul õnneks ei ole selliseid lõpuni minemise mõtteid palju olnud, aga on olnud. Ühel hetkel sa ei kontrolli enam oma mõtlemist, sa oledki mingisuguses teises aegruumis mingite ainete toimel.

Mees tõdes, et 20 New Yorgis veedetud aasta suurimaks võiduks peab ta seda, et ei proovinud suurlinnas kordagi narkootikume. "Neid oli seal hästi palju. Seda maailma ma pole üldse näinud, see oli suur võit. Ma kartsin kokaiini kõige rohkem, sest ma arvasin, et see meeldib mulle."

Raud kinnitas, et on rasketest aegadest välja tulnud võitjana. "Need löögid on mulle andnud juurde suure annuse empaatiat."

Televiisori lülitas mees välja samal ajal, kui "Aktuaalsest kaamerast" lahkus. "Kui vahel midagi vaja, siis saab netist vaadata."