Sel esmaspäeval näitab ETV 6. novembril toimuvate USA presidendivalimiste eel dokumentaalfilmi «Obama versus Romney» ja järgmisel nädalal on eetris ERRi USA korrespondendi Neeme Raua (43) tehtud erisaade «Ameerika valik».

«Olen valimispäeva õhtul kaameraga Chicagos, kus peaks toimuma Obama suur võidupidu. Kas see tuleb – näeb siis. Välistatud ei ole seegi, et valimised on nii tasavägised, et üle tuleb lugeda iga hääl. Kui nii läheb, peame lõplikku tulemust ootama ehk veel nädalaid,» räägib Neeme.
12. novembril eetrisse jõudev «Ameerika valik» edastab valimismeeleolusid USA idaranniku suurlinnadest eemal. «Reporterina on need mulle juba kuuendad presidendivalimised ja nagu ikka on valikumomenti, millise suuna suurriik võtab, huvitav jälgida,» ütleb Neeme.
Tema sõnul erinevad seekordsed valimised oluliselt nelja aasta tagustest ja sellist entusiasmi, nagu tollal oli tunda, praegu ei ole. «Paljud tookord Obama poolt hääletanud, eriti noored, on temas pettunud, sest elujärg ei ole nähtavalt paranenud ja tööpuudus on endiselt suur.»

Välisilm esitleb: «Obama vs Romney» 5. november 22.10 ETV
«Ameerika valik» 12. november 22.10 ETV