Alles see oli, kui viimased kakskümmend kolm aastat New Yorgis elanud ja sealt üheksa aastat ERRi tele- ja raadioprogrammidele korrespondenditööd teinud Neeme Raud (44) kodumaile naasis. Pikaks seda rõõmu Neemel just ei jäänud – juba pöördus Eesti Rahvusringhääling Neeme poole küsimusega, mida ta arvaks korrespondenditööst Moskvas!

Et jutt käib uuest võimalikust tööst Moskvas, hakkas kõrva ühele tahtmatult Raua kõnelust pealt kuulnule.
«Vastab tõele. Selline teema on tõesti tuleviku mõttes läbi käinud,» tunnistab Raud. «Moskvaga on mul oma ajalugu ja seda linna ma armastan, aga kindlasti mitte veel. Tahtsin praegu tulla ikka Eestisse ja natuke aega siin tööd teha.»
Läänest itta! Kontrasti USA ja Venemaa vahel Neeme ei pelga – ajakirjanik peabki valmis olema ja suutma kohaneda erinevates keskkondades. Moskva pole Rauale ka mitte päris tundmatu linn – ta on seal elanud aastate eest nõukaajal, pärast keskkooli lõppu, kui tal tekkis võimalus saada Moskva ülikooli vabariiklik koht sotsioloogia erialale! Toona jäi see periood vaid kahe aasta pikkuseks, sest sõjavägi hakkas kimbutama ja Eestis käivitusid pöördelised sündmused, mis viisid taasiseseisvumiseni.
Praegu toimetab Raud aga ETV kultuurisuve kajastava saate «Suvetuur» kallal. Seejärel kavatseb ta augusti alguses, enne tõsisemaid sügisesi teleprojekte lihtsalt puhata.