"Mul läheb praegu väga hästi, tulin just Aafrikast ja tegelen nende materjalidega," sõnas Raud Kroonikale. "Arvan, et lähiajal telesse mind ei ole oodata, tegelen praegu oma asjadega, oma projektidega."

Kavatseb ta siiski ekraanile naasta või on ta sealt teise omaaegse telelegendi Reet Oja kombel jäädavalt lahkunud? "Vaatame, vaatame, kõik on võimalik," sõnas Raud.

26. jaanuaril kirjutas Publik, et Raud avaldas oma Facebooki lehel emotsionaalse postituse. Ta kirjutas: "Tere, see ei ole süüdistus - ega lahkumiskiri, aga... Kui sinust noorem toimetaja ikkagi leiab, et pärast 30 aastat sa ei tea uudistest midagi; kui oled sellest organisatsioonist saanud täieliku läbipõlemise, nende põhjustel, ja aastaid; oled olnud raskes autoõnnetuses töö tõttu, sinu vastu on olnud internetis ja mujal levinud süüdistused suhtes ühe riigi kõrgema ametiiskuga... Miks peaks sa seal edasi töötama? Ma lahkun tänasest ERRist. AK ei ole sugugi kõik elus. Kõik. On oma elu, kaon. Homseks otsige teine ankur. Aitäh toetajatele. Algab teine peatükk elus. Ilma uudisteta. Rohkem ei kommenteeri kellelegi."

Hiljem ta kustutas selle sõnavõtu. ERRi uudistejuht Urmet Kook sõnas samal päeval, et kohtus Rauaga. "Neeme vajab hetkel kõige rohkem puhkust ja rahu. Ma väga palun kolleege selle sooviga arvestada."