Uisusaates «Tähed jääl» Emil Rutikut juhendanud Jekaterina Nekrassova (31) seisis silmitsi vaat et võimatu missiooniga – ta pidi tervise pärast saatest lahkunud Emili asemele «musta hobusena» astunud laulja Rolf Roosalu vaid kahe nädalaga uisutama õpetama. Tänu pere mõistvale suhtumisele sai Jekaterina veeta jääl lausa 60 tundi nädalas – tavapärane töönädal kestab 40 tundi!

«Seda, mida teised on teinud nädalaid, pidime meie tegema nädalaga,» räägib Jekaterina. «Rolfil on lõpuks õiged uisud, viies paar juba! Need sobivad talle ja trennid kulgevad ka hästi.»
Rolfiga veedab Jekaterina jääl iga päev keskmiselt kolm tundi. Saatele lisaks teeb Jekaterina treeneritööd Premia Jäähallis ning Rocca al Mare Uisukoolis: «Tuleb tunnistada, et uiskudel olen ma rohkem kui ilma. Iga päev umbes kella ühest kaheksani.»
Naise sõnul saab ta kõige sellega nii suures mahus tegeleda tänu oma abikaasale Vitalile: «Ta on mul nii tubli! Võtab kõik enda õlule ja toetab mind palju. Kui isa on tööl, on aasta ja kahekuune Sofia minuga. Vahel aitavad ka vanaema ja vanaisa hoida. Tütar veel küll ei räägi, kuid näitab näpuga, et tahab ka jääle.»
Jekaterina ja Vitali on abielus olnud enam kui kaks aastat. «Mees küsis abiellu astudes, kas ta tohib minu perekonnanime võtta. Mulle see sobis,» tähendab kaunis punapea. R. J.