Kuningas ja kuninganna pesid kolmapäeval kahetunnisel pruudiloovutamise tseremoonial oma tütre ja tema abikaasa kumar (prints) Raj Bahadur Singh’i jalgu.

“Tseremoonia leidis aset heaendelisel ajal kell 19.31 (16.16 Eesti aja järgi) hindu vedalaulude saatel,” teatas raadio.

Kuninganna Komal valas kuldsest anumast pruudi ja peigmehe jalgadele vett ning kroonprints Paras, kroonprintsess Himani, kuninganna ema Ratna ja kuningas pesid neid.

Pulmatseremoonia hakatuseks kutsus kuninglik perekond 29-aastase Singhi ja tema sugulased paleesse ning sealt kulges pulmarongkäik läbi Katmandu tänavate.

Vana kombe kohaselt käis kuningas tulevasel väimehel käest kinni hoides kolm korda ümber pruutpaari kaariku.

Pulmatseremooniast võtsid osa ka peaminister Lokendra Bahadur Chand, teised kõrged riigiametnikud, väliskülalised ja diplomaadid ning mõned Rajputi printsid India Rajasthani osariigist.

Neljapäeval jätavad kuningas ja kuninganna oma tütrega tseremoniaalselt hüvasti ja seejärel viiakse too kuuehobusetõllas abikaasa koju, kuis toimub järgmine pulmatseremoonia.

Reedel annab kuningas California ülikoolis infotehnoloogia alal magistrikraadi taotlevale peigmehele kumari- ehk printsitiitli.

Ka 25-aastane printsess Prearana on õppinud Suurbritannias arvutiteadust ja majandust.

Gyanendrast sai kuningas 2001. aasta juunis, kui kroonprints Dipendra tappis kuningapalees oma kuningast isa Birendra, kuningannast ema Aishwarya ja veel seitse kuningliku perekonna liiget.