NICOLE KIDMAN (39) jõudis eksabikaasa Tom Cruise’ist ette — Hollywoodi filmidiiva abiellus oma kodumaal Austraalias kaasmaalasest kantrilaulja Keith Urbaniga (38).

Kidman ja Urban laulatati Sydney äärelinnas Manlys, näitlejatari vanematekodu lähedal katoliiklikus kabelis. «Tahame tänada kõiki Austraalias ja terves maailmas, kes on meile õnne soovinud,» teatas noorpaar oma ühisavalduses.


Oscari-võitjast filmistaar läks mehele pärlikarva Balenciaga pruutkleidis, käes kimp valgeid roose. Altari ette saatis teda isa Antony. Pruut ja tema sugulased-sõbrad saabusid laulatusele valgetes Rolls Royce’ides. Küünlavalguses läbi viidud tseremoonia kestis veidi kauem kui tund aega, seda tunnistasid Nicole’i ema Janelle, õde Antonia ning adopteeritud lapsed 13aastane Isabella ja 11aastane Connor. Esines Sydney Sümfooniaorkestri kvartett.


Kirikukellade helina saatel siirdus 230pealine pulmaseltskond kabeli ette püstitatud valgesse, tuhandete roosade ja valgete roosidega kaunistatud telki Romeo ja Julia stiilis pulmapidu nautima. Teiste seas olid kohal Kidmani Hollywoodi kolleegid ja kaasmaalased Naomi Watts, Hugh Jackman ja Russell Crowe. Pidu austas oma kohalolekuga ka Austraalia meediamagnaat Rupert Murdoch perega. Peo ühel liigutavamal hetkel esitas peigmees pruudile oma viimaselt albumilt pärineva loo Making Memories of Us, mis tõi paljudele pisara silma. Kingituste asemel palus noorpaar külalistel toetada pulmakutsele märgitud heategevusorganisatsioone.


Kidman ja Urban avalikustasid oma suhte mais. «Keith on tegelikult mu kihlatu,» ütles Nicole heategevusgalal New Yorgis. «Lihtsalt poiss-sõpra poleks ma kaasa võtnud.»

Havail sündinud ja Austraalias kasvanud näitlejatar tutvus kantrilaulja Urbaniga möödunud aasta jaanuaris. Hiljutisel pressikonverentsil teatas Kidman, et kolib mehe juurde Nashville’i. «Me rajame sinna endale kodu,» ütles ta.

Abieluvaralepingu jättis paar sõlmimata. «Nad on liiga armunud, et selle peale isegi mõelda,» ütleb Kidmani esindaja.


Kidmanil on seljataga kümneaastane abielu Tom Cruise’iga. Paar läks lahku 2001. aastal, neil on kaks adopteeritud last. Urban astus altari ette esimest korda.

Paari lähikondlaste sõnul oli romantiline ja külluslik pulmapidu Kidmani eluaegne unistus. Cruise’iga abiellus ta ju saladuskatte all ning saientoloogide traditsioone järgides.

Mesinädalaid veetma sõidab paar Fijile.