Saatchi väitel jätavad fotod intsidendist vale mulje ning ütles politseile, et kuna paar oli parasjagu tuliselt jagelenud laste pärast, siis haaras ta naisel kõrist vaid selleks, et "oma mõtet paremini edasi anda". Mees väidab ka, et naine ei nutnud mitte seepärast, et tal valus oli, vaid sellepärast, et talle ei meeldi tülitseda.

"Umbes nädal tagasi istusime restorani terrassil ja pidasime intensiivset vestlust meie laste teemal. Haarasin Nigellal korduvalt kaelast, et oma mõtet paremini edasi anda. Ma ei haaranud jõuga, see oli kõigest mänguline nägelus. Pildid on kohutavad, kuid need jätavad olukorrast drastiliselt teistsuguse ja palju vägivaldsema mulje. Nigella pisarad tulid sellest, et talle ei meeldi tülitseda, mitte sellest, et ta haiget sai. Koduteel leppisime juba ära," rääkis mees The Evening Standardile. "Kui lugu välja tuli, olid piirasid papratsod meie maja sisse ja soovitasin Nigellal koos lastega lahkuda, kuni olukord laheneb," selgitas Saatchi, miks naine pärast intsidenti suue kohvri ja pojaga majast lahkumas nähti.

Lawson ametlikku kaebust esitanud ei ole ning tema esindaja keeldus Saatchi sõnu kommenteerimast.

Koduvägivallaga tegelevad organisatsioonid on Saatchi väited juba hukka mõistnud, väites, et enamasti vägivaldsed mehed püüavadki alati oma teguviisi õigustada ning püüda olukorda vähem tõsisena näidata, kui see tegelikult on. Naistekaitseorganisatsiooni Eaves For Women esindaja Heather Harvey sõnul ei ole kuidagi aktsepteeritav, et "oma mõtet" sellisel moel edasi antakse.

Kolm miljonit kokaraamatut müünud "majapidamise jumalanna", 54-aastane Nigella Lawson ja 70-aastane kunstikogujast multimiljonär Charles Saatchi on abielus olnud 10 aastat ning kasvatavad koos kolme hilisteismelist last paar eelnevatest abieludest. Ka varasemalt on Lawson oma meest kirjeldanud kui "plahvatajat", kellega neil pidevalt tulised tülid on.