Pere, lähedaste, sinivereliste ning miljonite televaatajate ees tõusis Daniel püsti ning alustas. Värske prints sai asjaga hakkama enam kui hästi ning kõne, mille ta armsale Victoriale pühendas, jääb meelde kauaks.

"Teie majesteedid, teie keiserlikud kõrgeausused, teie kuninglikud kõrgeausused, auväärsed külalised, daamid ja härrad, armas pere ja sõbrad. Kallis Victoria. Kroonprintsess Victoria, Rootsi printsess, minu südame printsess.

Üheksa aastat tagasi oli mul au tutvuda noore naisega, kellel on suurepärane huumorisoon ja tugev kohusetunne - ja kes on ääretult, ääretult tark. 

Me saime sõpradeks. Mida rohkem temaga tutvusin, seda vastupandamatumaks ta muutus. Need aastad sinuga, Victoria, on läinud lennates. Need on minu elu parimad aastad.

On olnud hetki, mil Victoria ametlikud kohustused on meid pikalt lahus hoidnud ning viinud ta kaugetele maadele. Ma ei unusta kunagi, kui ta aastaid tagasi taas ühele reisile läks, seekord Hiinasse. Olime lahus kuu aega. Väljasõidule eelnenud õhtul saabus Victoria hilja koju ja tal oli palju tegemist enne kuu aega kestva tööreisi algust. Selle asemel, et end välja puhata, oli Victoria terve öö üleval ja kirjutas.

Hommikul, kui ta läinud oli, leidsin karbikese. Selle seest leidsin kolmkümmend südamlikku kirja, mis ta mulle kirjutanud oli. Iga kiri oli mõeldud ühele eemaloldud päevale.

Sellised asjad ongi tüüpiline sina, Victoria. See näitab, kui armastusväärne inimene sa oled.

Oli kord noor mees, kes ei olnud võib-olla konn, nagu Grimmide muinasjutus, kuid kes päris kindlasti ei olnud ka prints. Ka esimene suudlus ei muutnud midagi.

Selle noore mehe muutumine poleks olnud võimalik ilma kuninga ja kuningannata, kes on riiki aastaid juhtinud ning kel on kogemused, tarkus ja südamlikkus. Nad näitasid ja õpetasid meid. Nad jagasid näpunäiteid ning andsid nõu.

Tunnen suurt tänulikkust, teie majesteet kuningas ja kuninganna, teie kogu südamest tulnud toetuse ja abi eest, selle eest, et olete mind oma perekonda vastu võtnud.

Muidugi mõtlen ma ka oma perekonnast, emast ja isast, õest ja õetütardest. Ema ja isa. Kogu minu elu olete te mulle jaganud oma armastust. Olete aidanud mind oma teadmiste ja kogemustega, olete andnud mulle tõed, mis mind läbi elu saatnud on.

Täna, kui sõitsime läbi Stockholmi tänavate, tundsin uskumatut armastust ja rõõmu. See tunne jääb meie südametesse. Minu ja Victoria ühistel aastatel olen tundnud inimeste tuge ja see on olnud ääretult oluline. Aitäh. Tunnen suurt au kõikide ülesannete ees, mis mind ees ootavad. Proovin anda endast parima ja täita mulle seatud kohustused nii hästi, kui võimalik. Teen kõik, et olla toeks oma naisele, Rootsi kroonprintsessile, tema tähtsates tegemistes.

Armas Victoria. Olen nii uhke, et oleme koos. Olen ääretult õnnelik, et saan lõpuks olla sinu mees. Teen kõik, et sa oleksid iga päev täpselt sama õnnelik kui oled täna.
Victoria, kõigest võimsam on armastus. Armastan sind meeletult."