«Temperamenti on mulle antud!» ütleb vanillaninja KATRIN SISKA. Talle meeldib Lenny Kravitz, must huumor ja emaga vene keeles rääkida.

Slaavi verd Katrin (21) on rõõmsameelne tüdruk. Ta sooviks suudelda Johnny Deppi, ta on stringi-fanaatik ja armastab ekstreemhuumori saadet «Jack- ass». Kolm viimast aastat Katrini elust on olnud hullumeelselt töine, esinemisi täis oravaratas. «Sa tahtsid vist küsida, kas sellest lustimisest juba siiber pole ja kas millalgil peaks ka töötama hakkama? Tegel't nii ongi. Elame oma unistust! Mida paremat võikski tahta,» naerab Katrin.

Vanilla Ninja on Eesti edukaim bänd. Internetifoorumis pakuti, et eesti muusikutest võiksid ülbitseda vaid Anne Veski ja Vanilla-tüdrukud. Mis sa sellest arvad?

Oleks jumala vinge, kui mitte keegi siin maailmas ei ülbitseks. Naljakas, et tihtipeale ülbitsevad just need, kes selles suures kellavärginduses on kõige väiksemad tegelinskid. Kuidas on lood aga minuga? Jah, oleme väga edukad, kuid kindlasti mitte ülbed. Isegi kuulsus ja edu ei suuda meie isiksusi muuta, mis on minu meelest väga lahe! Meie esimene produtsent Sven Lõhmus rõõmustab iga kord, kui talle Eestis olles jälle külla lippame: «Oi, nii tore, et te ikka veel kahe jalaga maa peal püsite ja sedasi vapralt läbi tule ja vee käsikäes sammuda olete jaksanud!» Nii et kuulsus pole mulle lähedaste väitel pähe löönud! Ja käin tiiruga mööda inimesest, kes arvab, et ta on maa- ilma naba. Mul on üks hea näide selle kohta, et staar ja staaritsemine ei käi alati käsikäes. Intsident juhtus meil pool aastat tagasi bändiga Kölnis ühe popi telesaate salvestusel, kuhu oli kutsutud ka legendaarne Lenny Kravitz. Sel päeval tundsid kõik kohalikud saatetoimetajad end jube tähtsatena ja keelasid meile igasuguse kohtumise selle vahva muusikuga. Asi lõppes aga hoopis sellega, et uskumatult sõbralik Lenny vantsis ise omal algatusel meie garderoobi, sobitas muhedasti tutvust ja vestles maast-ilmast! Tundis siirast huvi Eesti ja meie bändi vastu! Mul on siiani meeles, kui seksikas kähe hääl tal oli… 

Eksninja Maarja on teie suhtes väga kriitiline olnud, arvustanud Lenna «jalgpallureid», öelnud, et teil puudub armastus, jne. Mis tundeid see sinus tekitab?
Minu meelest on see temast üpris ebakorrektne meie asju sedasi kommenteerida. Ise pole ta pooltki meie tegemistega kursis ja siis kukub elutargalt seletama, kes kui õnnelik ja kellel kui palju peikasid on olnud. Hängib päevad läbi Eestis ega soovinud meile Eurovisiooni puhul isegi õnne! Äkki on tal tõesti… igav?

Kas bänd muutus, kui Maarja lahkus?

Päris kõvasti muutus. Jäädes kolmekesi, pidime vastu võtma nii mõnegi raske otsuse ja kõvasti kokku hoidma, et läbi suruda oma tahtmine. Iga hinna eest tahtsime bändi edasi teha. See polnud kerge aeg. Nende katsumustega oleme üksteisele tunduvalt lähedasemaks saanud. Vahel tundub, et miski ei suuda mind, Piretit ja Lennat lahutada. Ja veel üks muutus oli see, et juurde tuli uus liige, Triinu. Tänaseks on saanud meist üks armas perekond, kus üksteisest väga hoolitakse, vastastikku arvestatakse ja üksteist austatakse.

Kui pikka eluiga ja edu Ninjale ennustad?

No ikka piiikkkaaa! Ma pole tegel't suurem asi ennustaja. Aga hing ihkab ninja-style’is rokkida veel kaua!

Kas oled bändi tegutsemisajal muutunud?

Eestis puhates ja energiat kogudes just ükspäev mõtlesin sellele. Olen. Näiteks avatumaks. Vanasti tundusid aktiivsed välismaalased liiga pealetükkivad ja ahistavad, aga nüüd vaatan, et hoopis eestlased on tagasihoidlikud ja vaiksekesed. Kui mingi karmima trikiga hakkama saan, on kohalikel kohe suu lahti, et vaata, mis imelikult julge.

Olen keeleliselt arenenud. Sain lisaks nelja-aastasele saksa keele õppimisele koolis seda ka päriselus kolm aastat praktiseerida.

Klubis olles või lihtsalt niisama tšillides, kui energiat paistab olevat ülearu palju, teeme tüdrukutega ikka nalja, et näe, äksi täis! Sõnast action — äkšen ehk äks. Aretame oma ninjaslängi.

Usaldusega olen hakanud ettevaatlikumalt ümber käima, sest, nagu välja tuleb, polegi kõik siin ilmas nii toredad ja abivalmis armsakesed! Kurb, aga tõsi.

Millise noorelt kuulsaks saanud staari saatust sa kindlasti väldid?

Michael Jackson, uiiiiii.... Pikk ja keeruline elutee, ütleme nii. Mees hakkas tegelema imelike hobidega, nagu naha valgendamine ja laste enda poole koju meelitamine...
Kreisi! Huvitav, kuidas tal ninaga lood on?

Kas tahaksid omanimelist parfüümi, pesu või riideid välja anda, nagu Britney jt?

Kes ei tahaks! Lõhnaõli kohta ei oska hetkel veel öelda, aga rõivaste disainimine ja stiliseerimine on mulle alati meeldinud. Juba väiksest peale kippusin ema õmblusmasina juurde ja kooliajal tegin tihtipeale endale ise asju. Nii tundus ägedam ning originaalsem. Ja ega iga kord polnud ka materiaalselt võimalik endale jälle uut vinget kotti, rebenenud kirjuid teksasid või šeffi laiade käiste ja kõrge kraega jakki lubada. Väga mõnus oli siis veel kekutada, et isa sõber Soomest tõi, aga tegel't ise sepistasin. Kõik ahhetasid ikka, et oi kui lahe. Praegugi armastan siin-seal miskit visandada, katki rebida, külge kleepida või värvidega ära kulutada.

Pesu puhul laseksin toota palju kirjuid ja seksikalt napikaid sädelevate kivikestega stringe ja sinna juurde vastavad ülaosad. Olen totaalne stringifanaatik!

Kes on sinu iidol?

Konkreetset iidolit polegi. Üritan ise teistele eeskujuks olla. Näiteks oma õele. Mulle lihtsalt meeldib panna tähele väärtuslikke loomuomadusi eri inimeste puhul. Eespool mainisin, kui oluline on iseendaks jäämine. Vanilla Ninja — Lenny Kravitz.

Kas sa oleksid nõus poseerima Playboys alasti, kui tehtaks ettepanek?

Kui mu aknast hiiliks öösel sisse roheline ingel (kunagi ma ühes lauamängus väitsin kellelegi, et sellised ON olemas) ja võluks minust järgnevaks päevaks lopsakate huulte ja üüratu rinnapartiiga Pamela Andersoni, siis ma kindlasti prooviks seda poseerimise värki.

Kui sul oleks võimalik ükskõik millist kuulsust suudelda, siis kes see oleks?

Hmm... Johnny Depp! Aaaah... Ta on minu meelest üks andekamaid ja seksikamaid näitlejaid üleüldse. Respekt.

Kui kaugel oled õpingutega Tallinna Majanduskoolis? Plaanid lõpetada?

Poole peal. Võtsin akadeemilise, bändi tõttu ei viibinud kooli jaoks piisavalt palju Eestis.

Võib-olla lõpetan. Oleneb, kus riigis ma lõpuks maandunud olen, kui ma kord nii palju aega saan, et leian mahti ka õpingutele pühenduda. Äkki tuleb tahtmine näiteks USAsse trippida ja muusika, tele või show'bisnisega tegelda! Tõenäoliselt küll.

Kas tulevikus tegeled muusika, majanduse või hoopis televisiooniga? Sind valiti ju ZTV konkursil parimaks.

Mulle meeldib õudselt see kiire virvarr, elu täis ägedaid sündmusi ja huvitavaid inimesi! Ma ei suuda eriti paigal püsida. Siis tuleb ruttu hirm, et äkki elu lipsab minust salamisi, pöörast pakkumata mööda.

Olete öelnud: «Me käime ringi, räägime, kui väga me Eestit armastame. Aga miks Eesti inimesed meie vastu nii kurjad on!?» Eestlased elavad teile ju väga kaasa. Kust oled välja lugenud kurjust?

Ma ei hakka siin kuupäevaliselt ja nimeliselt välja tooma neid «kurje» artikleid, aga need on mul kapis kõik kenasti kokku kogutud algusest lõpuni. Praeguse seisuga on tõesti hakanud eestlased meile tunduvalt rohkem kaasa elama. Tore!

Kui tihti on sul üldse vaba aega?

Nüüd, kus tuur ja Eurovisioon seljataga, on aega tunduvalt rohkem Eestis tšillida. Saab isegi näiteks reisile minna, pigistades kuskilt kuus vaba päeva. Sest hetkel on meil suvekontsertide periood. Käime korraks Saksamaal ja siis tagasi. Juulis või augustis lähme loodetavasti nädalaks–kaheks Jaapanisse turneele.

Millal viimati kinos käisid?

1. juunil sattusin vaatama filmi Sin City. Õudselt vinge linateos! Pinge oli kõik aeg kõrgele kruvitud. Üks filmi loojaid, Quentin Tarantino on mu lemmikprodutsente. Ta on väga nupukas ja täis üllatavalt häid lahendusi.

Miks sulle Kerttu Rakke raamatud meeldivad?

Kerttu Rakke looming sattus mulle sel talvel näppu ja hakkas nii meeldima, et lugesin kõik ta teosed korraga läbi. Ta kirjutab nii mõnusasti, et leheküljed lähevad lennates. Mulle meeldivad tõetruud raamatud. Elust enesest. Hetkel on käsil Luule Viilma «Ellujäämise õpetus». Selline psühholoogiline suhteraamat. Romantiline klassika ning pead murdvad detektiivijutud on ka meeltmööda.

Su netileheküljel on ära toodud ka su tähemärgi isloomujooned. Kas sa usud horoskoope?

Mingi kuu aega tagasi piilusin lennukis igavledes esimest korda üle pika aja horoskoopi. Ja läks täppi! Siis järgmine nädal piilusin jälle. Läks täppi! Mõtlesin, et mis jant on, pole ometi võimalik, et keegi mulle ja kõigile teistele amburitele sedasi ühiselt tulevikku ette kuulutab. Aga näed, täna lugesin jälle horoskoopi, seekord söödeti ette tegevusplaan terveks suveks, ja täitsa minu mõtete kohane! Uskumatu! Nii et loen huviga ja tegutsen vastavalt soovitustele.

Oled ema poolt venelane. Kas see väljendub ka temperamendis?

Jah, temperamenti on mulle antud. Kes mind tunnevad, ütlevad kohe, et näe, see pole puhas eestlane. Vigurdab. Mulle endale hullult meeldib emaga tähtsatest asjadest puhtas vene keeles mobiili teel diskuteerida. Enamik ümbritsevaid inimesi ei saa aru ja endale on kasulik keeleoskust mitte unarusse jätta.

Räägi oma vanematest ja õest. Millega nemad tegelevad?

Vanemad on mul muidu juba kakskümmend viis aastat õnnelikult abielus ja nad on mulle alati vägevasti toeks olnud. Ma ei suuda neid selle eest ära tänada. 15aastane õde Triin-Ketlin on juba kolmandat nädalat Tokyos, modellindab. Meie range ema teda kooliajast ei lubanud, seetõttu pidi ootama mai lõpuni. Eelmine suvi oli ta paar kuud Hongkongis tööl. Tegi paar reklaampildistamist isegi Moschinole!

Ühes intervjuus iseloomustasid end kui ulakat tüdrukut.

Mina, ja ulakas? Ei. See on vist üks neist pöörastest kuulujuttudest. Pigem ütleksin enda kohta mõnikord «poisilik». Kui mind tänaval mööda suhisevad vihase mootoriga metsikult kaunid Ameerika autod järjekordselt hullult erutavad või kui unustan end lumist või vesist ekstreemsporti vaatama. Tihtipeale käivad sõbrad siin-seal maailma otsas mässamas, kahjuks ei saa ma ajanappuse tõttu iga kord kaasa lüüa.

Miks sulle meeldib telesaade «Jackass»? Kas oled ise ka midagi selle saate väärilist teinud?

Vahel saab seal kõvasti nalja, mõnikord aga kisub liigseks per-votsemiseks, siis ma katan silmad kinni ja karjun «Uuaaa, rõveee!» Või lihtsalt vahetan kanalit. Mulle meeldib väga sealne osav rulaäss Bam Margera oma nunnu olemise ja samas ettearvamatu käitumisega ning Johnny Knoxville. Bamil on viimaks ka oma saade «Viva La Bam», mis on tiba lahedam ja vägivallatum.

Mulle meeldib huumor, eriti aga peenetundeline must huumor. Ise olen tüdrukutega ka nii mõnegi pulli intsidendi kuskil välismaal trippides lindile saanud, aga täpsemalt ma sellest ei räägi. Loomulikult pole see ligilähedalgi «Jackassi» tegelaste koerustele, vaid ninjalikult rajukoomiline.

Millised on su parasiitsõnad?

Legendaarne, nagu, mingi, müstika, shevy.

Kas sul oma poissi on?

Hetkel ei ole mul ei poiss-sõpra ega meest ega lapsi. Naudin vaba ja vallalise staatust!

Oled öelnud, et telefoniarved on väga hullud, läheb rohkem raha kui lennupiletitele Eestisse sõiduks. Kellega sa siis nii pikalt räägid?

Pere ja lähedasemate sõbrannade-sõpradega. Ma ei saa lihtsalt välismaale ära kaduda. Mul on vaja ikka kellegagi sidet pidada, kõige Eestis toimuvaga kursis olla ja vesta meie uskumatutest seiklustest väljamaal. Detsembris oli mul siiani kõige hullem telefoniarve — peaaegu 6000 krooni!

Mida sa siis praegu teed?

Musitseerin ja puhkan vaheldumisi. Ei jäta unarusse perekonda ega sõpru. Käin kinos ja teatris. Kuid kõik vabad hetked pühendan juba pikemat aega Vanilla Ninja seiklustest raamatu kirjutamisele. Olen väiksest peale armastanud päevikut pidada. Ja nüüd mõtlesingi, et paneks viimaks ehk mingi osa sellest ilusti kõvade kaante vahele ja annaks võimaluse ka teistel lugeda.