Würth AS kuulub rahvusvahelisse Würth-kontserni, millel on esindusi rohkem kui 85 riigis. Kontserni 2004. aasta käive oli üle 6 miljardi euro ja töötajaid üle 48 000. Eestis tegutseb Würth alates 1995. aastast. Würthi tegevusalaks on kõrgekvaliteediliste kinnitusvahendite, tööriistade ja hooldus-kemikaalide hulgimüük professionaalidele.

Firma asutaja Dr. Reinhold Würth alustas oma isa kruviäris müügimehena, pärast isa surma aastal 1954 võttis ta isa äri üle, olles siis vaid 19-aastane, ning arendas firma ülemaailmseks väga edukaks organisatsiooniks. Oma karjääri jooksul on mees arendanud end erinevatel aladel, näiteks psühholoogias ja kultuuris. Tema üheks suureks kireks on kunstikogumine. Kogumiskirg sai alguse möödunud sajandi 60-ndatel ühe Emil Nolde akvarelli ostuga, nüüdseks on ta oma ligi 8000 ühikust koosneva kunstikoguga pannud aluse kaasaegse kunsti muuseumile Saksamaal Künzelsaus ja kogule Schwäbisch Hallis. Mehe kunstikollektsiooni ehivad selliste nimekate meistrite tööd nagu Edvard Munch, Pablo Picasso, Alfred Hrdlicka, Markus Lüpertz. Würthi Kunstigalerii asub ka Eestis, Würthi Eesti peahoones, aadressil Vana-Tartu mnt 85.

Reinhold Würthil on kolm last — Marion, Bettina ja Markus — ning terve trobikond lapselapsi. Üks neist, Manuel, ongi Vanilla Ninjast lahkulöönud lauljatar Triinu peika.

Möödunud aastal kirjutas SL Õhtuleht, et Triinu Kivilaane elu on vallutanud armastus. Kevadel Saksamaa ja Šveitsi tuuri ajal tutvus ta oma unistuste printsiga. „Pärast paari esimest tundi olime nagu kaks magnetit,” kõneles vastarmunud lauljatar saksa noormehest, kellega nad on nüüdseks koos elanud juba üle aasta ning pununud oma pesakese Londonisse soetatud korterisse. Endast kaheksa aastat vanema mehe nime ja ameti jättis piiga tookord targu enda teada, kuid Triinu vastused andsid aimu, kellega tegemist võib olla. Ajakirjaniku küsimusele, kus Triinu elab, vastab noorik, et tal on hetkel kaks kodu, üks Londonis ja teine Viljandis. „Ostsime Londonisse korteri. Majasuuruse korteri. See asub Belgravia rajoonis, mida millegipärast nimetatakse ka kullaaugu rajooniks.”

Londoni kasuks otsustas armunud paar seetõttu, et noormehel on seal töökoht ning tal tuleb sinna elama jääda paariks aastaks. Edasisest saatusest ning elupaigast rääkides muutub Triinu salapäraseks ning mainib, et siis kolivad nad sinna, kuhu jalad viivad. Küsimusele, mis ala inimesega on tegu, ei taha Triinu selget vastust anda. „Ei tohi öelda, see peab täielik saladus olema,” ütleb neiu ja vastab vaid, et tegu on äriinimesega.

Ninjade intervjuudest jääb mulje, nagu oleks Maarja Kivi kunagi kõik ilusa ära rikkunud, eelistades kooli ja armastust bändile. Nüüd taas rikkuvat sina kõik ära. Meenutab kergelt nagu ussipesa kogu see tüdrukute värk või kuidas sinule tundub?
Ma arvan, et kooli lõpetamine EI OLE millegi ilusa rikkumine. Vastupidi, kool on tähtsam. Ja kui ka Maarja otsustas, et nii on parem, siis järelikult pidi see ka nii minema.

Kuidas teised bändi liikmed üleüldse omavahel eks-ninja Maarja Kivist rääkisid?
Me ei võtnud teda teemaks. Kuna nendevahelised suhted olid läbi ja polnud vaja vanu asju sorkida.

Kas nad mainisid ka, miks nad näiteks Maarjat lapse sünni puhul ei õnnitlenud?
Nagu eelnevalt öeldud, ei suhelnud nad enam omavahel.

Maarja Kivil tekkis kunagi bändi mänedžeri Renee Meristega suhe ning ta jäi titeootele? Ega sinuga pole juhuslikult sama lugu juhtunud?
Nagu ma usun, on paljudele Eestis juba teada, et minu elukaaslane ei ole bändi mänedžer. Nii et EI.

Nüüd oled sina kõrvuni armunud ning veedad suurema osa ajast Londonis. Järsku ajas just see teisi bändiliikmed närvi?
See küll mitte. Ja selles osas ei ole neil sõnaõigust.

Kes ta on, kui vana ta on ja millega ta tegeleb?
Ei kommenteeri.

Kas vastab tõele, et tema vanaisa on maailma ühe rikkaima tööriistu ja kemikaale müüva firma Würth omanikke?
Ei kommenteeri selle kohta. Kust see üldse tuli?

Palju te koos aega veedate?
Üldiselt ma ei anna vastusi oma boyfriendi kohta. Nii et tema jätame mängust välja.

Saime vihje, et olete juba kihlunud. Vastab see tõele?
(Hakkab naerma). Ei, me ei ole tõesti kihlunud.

Olete otsustanud boyfriendiga mujale elama ja õppima minna. Kuhu täpsemalt ja millal?
Õppima hakkan Saksamaal suve alguses.

Kas otsustasid tüdrukutebändist Vanilla Ninja omal soovil lahkuda?
See ei olnud üldse ainult minu enda otsus. Selle tegime kõik koos tüdrukutega ühes lauas.

„Meie ideed Vanilla Ninja tuleviku kohta tundusid viimastel kuudel lahku minevat,” teatas meediale üks bändi asutajaliikmetest. Mida ta selle all silmas pidas?
Nende jaoks on kuni elu lõpuni unistus välja minna Vanilla Ninjaga. Kuid mina näen ka enda elus ette muidu asju kui lihtsalt bändielu.

Lenna väitis ka ühes raadiointervjuus, et sinu bändist lahkumine tuli päevakorda alles peale teie detsembrikuist kontserti Saku Suurhallis. Vastab see tõele? Ajakirjani Just! jõudis sinu võimalik Vanilla Ninjast lahkumine näiteks juba vahetult enne suurkontserti.
Ei, see toimus peale Eesti kontserti.

Olid populaarses tüdrukutebändis veidike üle aasta. Millal sul teiste bändiliikmetega tegelikult juba väikesed hõõrumised või lahkhelid algasid?
Ei olnudki selliseid hõõrumisi. Kuid kui vahel jutuks tuli bändi tulevik, siis tulid ka eriarvamused välja.

Kõikidel Vanilla Ninja avalikel esinemistel näisid sa teiste tüdrukute varju jäävat. Tundusid veidi nagu tõrjutuna teiste bändiliikmete poolt? Kas see vastab tõele või ainult tundus kõrvalseisjatele nii?
Ma ei ütleks nii. Seda ma nimetaks rohkem kontsentreerumiseks.

Kuidas kujutad oma elu ilma Vanilla Ninjata ette?
Eks iga hea aeg saab kord läbi. Ja ma ei kavatse endale seda lahkumist raskeks muuta. Vastupidi. Võtan jalad alla ja lähen edasi.

Kas kavatsed omal jõul soolokarjääri alustada või on sulle tulnud juba pakkumisi?
Nii üht kui teist. Töö peab alati olema kahepoole. Üksi ei saavuta midagi.

Kuidas Lenna, Pireti ja Katriniga läbi said?
Isiklikud suhted tüdrukutega olid kõik korras. Alati. Mitte kunagi ei olnud probleeme.

Kas veetsid bändikaaslastega ka palju vaba aega koos?
Vabal ajal ei olnud me niipalju koos. Kuna igaüks oli oma pere ja sõpradega.

Kas käisite koos ka pidudel?
Kui midagi toimus, siis ikka, kuid harva, kuna tööd oli palju.

Kellega tüdrukutest kõige paremini läbi said?
Kõige paremini… hmm… kõigiga .

Kes bändis üldse omavahel parimad sõbrannad on?
Parimad sõbrannad on Lenna ja Piret.

Kes on bändis liider, kelle sõna maksab?
Otsuseid tegime kõik koos. Ja kunagi ei olnud meil niinimetatud Bossi .

Väidetavalt pidutsesid ka Ninjad Maarja Kivi aegadel ohjeldamatult. Sõbrannade sõnul oli Piretil isegi lühiajaline kuum suhe Ninjade tollase produtsendi David Brandesega. Võib-olla on nad ise tänaseks sellest kõigest väsinud ning seepärast ei mõista sind?
Ma arvan, et mõistavad küll, kuna nad on vanemad ja ka neil on sellised ajad olnud.

Sind süüdistatakse ohjeldamatus pidutsemises. Vastab see tõele?
Ei.

Tundub, et sa käisid ninjadele lõpupoole üha rohkem närvidele. Kas ka nende käitumises oli midagi sellist, mis pani sindki vahel punast nägema? Too mõned näited.
Minu silmadele midagi sellist ette ei jäänud.

Tüdrukud on andnud vihjamisi mõista, et sa tegelikult ei mänginudki eriti kitarri, vaid olid võetud bändi lihtsalt kohatäiteks. Vastab see tõele?
Ei vasta tõele, kuna siis ei oleks ma sinna üldse läinud. Muidugi kõik mängisime.

Kommenteerib Triinu parim sõbranna Marlis:

Iseloomusta Triinut.
Kui üldjuhul peaks iseloomustamine olema lihtne, siis iseloomustada kedagi, keda sa pikalt tundnud oled, on suhteliselt raske ülesanne. Aga Triinu on väga sõbralik nende vastu, kes temagi vastu on. Kuid samas, kes meist ei oleks. Ta teab, mida ta tahab ja samas on kohusetundlik. Hoiab, mida armastab.

Mis sa arvad, kas Triinule on Vanilla Ninjast lahkumine raske?
Ta kuulus küll bändi koosseisu poolteist aastat, aga ta ei olnud nendega siiski kogu aeg ninapidi koos. Ehk ei jõudnud nendega nii väga lähedasteks sõbrannadeks saada. Kuna neil olid ka lõpuks erinevad vaated, siis see kindlasti kergendas seda. Kui ta on õnnelik, on väga hea.

Millist elu Triinu nüüd elama hakkab?
Eks ta elu on mingil määral sama, aga samas muutub kardinaalselt. Mõned inimesed ta ümber muutuvad, aga tema jääb ikka samasuguseks Triinuks.

Kas Triinu boyfriendi vanaisa on maailma ühe rikkaima tööriistu ja kemikaale müüva firma Würth omanikke?
Kas tõesti on kõigil vaja teada, millega teised inimesed tegelevad? Las inimesed tegelevad rahus sellega, mis neile meeldib. Kust te kõike seda teada olete saanud?

Pikem intervjuu ajakirjas Just!