NOËP räägib oma Instagrami tehtud üleskutse videos, et nukker igal korral, kui näeb looduses plastmassi vedelemas, isegi, kui tegu on pildiga. Samuti tunneb ta süümepiinud, et pole midagi selle vastu ette võtnu. Sellepärast kutsubki muusik üles kõiki koristusaktsioonist osa võtma.

"Mulle meeldib, et #worldcleanupday ei ole mõni ähmane kirjalik mure või heatahteavaldus, vaid üks konkreetne ja praktiline ettevõtmine, milles kaasalöömine on vägagi lihtne. Selleks kulub ainult üks päev. Ja lootus on, et see "üks päev" on initsiaator, mis lükkab veerema ühe suure teadlikkust avardava lumepalli," kommenteeris muusik oma otsust Kroonikale.

Lisaks sellele tegi NOËP väljakutse oma kahele sõbrale, et nemadki üritusest osa võtaks. Nendeks sõpradeks osutusid lauljatar Kerli ja juutuuber Juhani Särglep.

World Cleanup Day 2018 eiab aset 15. septembril. Ürituse eesmärk on koristada planeet Maa ära ühe päeva jooksul. Selleks peaks iga inimene ühel päeval oma kodukandi korrastamisega vaeva nägema. Ka sina saad aktsiooniga liituda World Cleanup Day 2018 kodulehel.