Viimati külastasime Indrekut Arigato spordiklubis, kui ta oli alles oma treeningteekonna alguses. Tänaseks on selja taga juba kuu aega rasket tööd ja tervislikku toitumist ning paras aeg uurida, kas tulemused on juba silmaga näha.

Indrek, kuidas kaal trennile allub ja kas Su vigastus annab juba vähem tunda?

Kaalukaotus on edenenud hästi - kuu ajaga on kaal alanenud 7 kg võrra. Vigastus annab kahjuks ikka tunda, kuid kuna endal on kergem olla ja kaal langeb, siis ei tee see enam nii palju kurja kui varem.

Milline see imetabane toitumiskava välja näeb, mis kuu aja ja kõva trenniga Sult 7 kilo röövinud on?

Toitumiskava on selline, et keha saaks kõik vajalikud ained kätte ega tekiks näljatunnet. See tähendab, et toitun hetkel lausa 5 korda päevas! Uskumatu, kas pole? Hommikusöögiks on näiteks täistera kaerahelbepuder toormoosiga, paar viilu väherasvast juustu ja puuvili. Siis vahepalaks puuvili ja väike peotäis pähkleid. Siis järgneb korralik lõunasöök rohke salatiga ja enne õhtust trenni taas üks kerge vahepala, näiteks smuuti. Õhtusöögiks kana köögiviljadega või salat. Nii et nagu näete, siis on väga oluline roll värskel köögiviljal, puuviljadel ning väherasvastel valgurikastel toitudel.

Tundub liiga hea, et tõsi olla. Räägi, on Sul ka tagasilööke olnud?

Suuri tagasilööke ei ole olnud, ent kerge haigestumine tõi lühikese treeningpausi. Mõnel hetkel on ka tohutu magusaisu, aga siis söön leevenduseks näiteks väherasvast kodujuustu maasika toormoosiga!

Kuidas treeningkava aja jooksul muutnud on? Kas mõne harjutuse osakaal on vähenenud ja mõne teise osakaal suurenenud?

Osakaal praeguses staadiumis veel ei muutu. Treeningplaan on mul üles ehitatud nii, et treenin 2 korda nädalas jõusaalis ja teen 2-3 korda nädalas aeroobset treeningut vajalikes pulsitsoonides. Kuna mul on raske jalavigastus, mis välistab jooksmise või kõndimise, siis on selleks aeroobseks treeninguks rattasõit, kuna ringjad liigutused ei tee mulle haiget.

Indreku treener Katrin Pärt, kas on käesoleva väljakutse juures mõni selline aktuaalne probleem või küsimus, mida Delfi lugejail oleks vaja teada, kui soovitakse samuti suurest ülekaalust hakata alla võtma?

Kui tegemist on suure ülekaaluga ja alustatakse kas esmaskordselt või üle pika aja taas treeningutega, siis tuleks meeles pidada, et ületreeningu oht alguses on kõige suurem. Juba seetõttu, et tihti loodetakse kiireid tulemusi ning siis kiputakse üle treenima. Alustada tuleks regulaarse treeninguga 3 korda nädalas, treeningute pikkuseks võiks olla 45-60 minutit, liikuda tuleb igapäevaselt palju jala ja siis mõne aja möödudes lisada veel üks treening. Oluline ei ole teha pikki treeninguid vaid treenida tihedamalt, nii, et igasse päeva jaguks liikumist. Oluline on nõu pidada ka personaaltreeneriga, kes aitab otsustada, millised treeningud kliendile sobivad ning teeb vajalikud mõõtmised ja testid. Lisaks tuleks kohe alustada ka toitumise jälgimist, sest ilma selleta on väga raske soovitud tulemusi saavutada.

Peatselt võtab Publik kätte ja läheb ka videopildis uurima, milline näeb 7 kilo kergem Indrek nüüd välja!