Heategevusenampakkumine korraldatakse Tallinna Harju tänava Pegasuses. Erki Nool annetas kümmekond eset, kunstnik Heiki Navitrolla ühe maali ja kuus graafilist lehte. Oksjoni korraldavad internetiväravad Delfi ja Osta.EE.

Enampakkumine jätkubki kolmapäevast alates internetis aadressil osta.delfi.ee (lehekülg avatakse esmaspäeval kell 12).

“Ma ei mõelnud pikalt, kui mulle pakkumine tehti. Hakkasin kohe vaatama, mida võiks anda. Püüdsin valida nii, et asjadel oleks erinev väärtus ja siis ka erinev hind — mõned kindlasti kallimad, teised jälle odavamad, kuid huvitavad,” rääkis Erki Nool SL Õhtulehele.

Kõige väärtuslikumaks hindab sportlane ise Götzise kuldmedalit, mille sai 1995. aastal kaugushüppe alavõidu eest. Nool püstitas seal Eesti kaugushüpperekordi — 8.10, mis püsib tänini.

Suur ajalooline väärtus on Noole sõnul trikool, milles ta võistles Sydney olümpiamängudel ja Götzises seljas olnud dressipluusil, millele on kirjutanud oma autogrammid Tomas Dvorak, Roman Šebrle, Jon Arnar Magnusson ja teised kümnevõistluskuulsused.

Noole sõnul pole tal heategevuseks kahju neist loobuda. Varem on ta aidanud üht Põlvamaa lastekodu. Enampakkumisele on Nool valinud ka Atlanta olümpiamaskoti Iizzy, Sydney olümpial 1500 meetri jooksus jalas olnud naelkingad, Reval Cupi mälestusmedali ja palju muud.

Kunstnik Navitrolla toob enampakkumisele maali ja kuus unikaalset graafilist lehte. Need on osa ta enda erakogust. “Eredad pärlid, mida ei ole võimalik kusagilt osta,” iseloomustab Navitrolla graafilisi lehti, millest ta ometi heategevuse jaoks loobub.

Kutsed avaoksjonile saadeti Mart Laarile, Siim Kallasele ja Jüri Mõisale, kokku poolesajale Eesti prominentsele isikule.

Kõigi müüdavate asjade alghinnaks on plaanitud 1000 krooni.