Pikisilmi uue teatrimaja ehituse ootel olnud Linnateatri peanäitejuht Elmo Nüganen (54) ja direktor Raivo Põldmaa (53) on ruumikitsikuses ilmutanud harukordset leidlikkust. Linnateater, mille etendused on krooniliselt välja müüdud, võib teatri uueks sügiseseks hooajaks saada olemasolevate ruumide arvelt juurde uue saali, mis mahutaks 100 teatrihuvilist. 

"Püüame olemasolevatest ruumidest, kus on olnud nii spordisaal kui ka kostüümihoidla, ühe saali teha," kinnitab Elmo Nüganen. "Muinsuskaitseamet peaks lähipäevadel andma vastuse, kas seda tohib teha." 

Nüganen on positiivselt meelestatud, sest kui nad saavad loa, saaks teater ehitustöödega alustada juba kevadel ning uuel teatrihooajal seal juba tükke mängida! "Nendes ruumides on kunagi isegi ühte etendust mängitud, kuid see ei olnud meie maja tükk. Ausalt öeldes olen juba isegi sellele mõelnud, missuguse etendusega uut saali avada, kuid ei taha oma unistusi veel avalikustada," naerab Nüganen. 

Linnateater, mille lõi 1965.aastal Voldemar Panso, tegutses alguses ringreisietenduste trupina ning 1966. aastast sai selle pealavaks Salme Kultuurikeskus Kalamajas. Kontori- ja prooviruumideks anti teatrile Lai 23 asuv maja, praegune teatri peahoone. 1990ndate alguses võeti kasutusele uusi mängupaiku – näiteks 1992. aastal tehti esimene lavastus Lai tänav 19 pööningul, 1995.aastal võeti kasutusele Linnateatri siseõu ehk Lavaauk, kaks aastat hiljem Põrgulava. Enne milleniumivahetust avas Linnateater maja, kus on kaks teatrisaali – Kammersaal ja Taevalava. Vaatamata sellele, et teater on leidnud vaatajate mahutamiseks alternatiive, ägavad nad siiski ruumipuuduse all. 

Loodame, et teatrijumal kuuleb Elmo soove ja saadab Laiale veel ühe lava ja sada uut publikukohta! 

Telli Kroonika digiajakiri SIIT või paberväljaanne SIIT!