Tippmeikarid, õed Reet ja Loore Härmat, kes hakkavad Kroonikas kord kuus tegema rubriiki «Ilukokteil», lubavad: «Avame teile oma meigilaeka, toome teieni kõige trendikamad tooted, ilmekamad ilu-uudised! Kommenteerime värvikaid persoone, jälgime glamuurset seltskonnamelu ja jagame staaride ilunippe!»

Daam kasutab vaid valgeid taskurätte.

Täis saladusi on ta buduaar.

Siin avaned, kuid end ei anna kätte.

Me vahel pole muud kui vikerkaar.

  Doris Kareva

 

Reet küsib Loorelt

Mis oli sinu kõige esimene iluvidin?

Mu esimene meigivahend oli jumestuskreem, sest millegipärast tundus mulle umbes 16aastaselt, et klaar lapsenägu vajab ilmtingimata paksu meigikorda. Nüüd, küpsemas eas, käin igapäevaselt täiesti meigivabalt ringi, kuigi amet justkui kohustaks meiki kanda. Ma pean nüüd rohkem lugu kvaliteetsetest näohooldusvahenditest.

 

Millisele välismaa staarile sooviksid meiki teha?

Kenad näolapid on ju paljudel staaridel, aga Julia Robertsil on väga ilusad silmad mu meelest ja oleks päris huvitav teda meikida. Arvan, et mul käsi ikka väriseks natuke, kui sellisele staarile peaks meiki tegema. Ja midagi väga originaalset vist ei suudaks talle välja pakkuda – teeks klassikat!

{poolik}

Su meiginõuanne neiule, kes läheb oma esimesele kohtamisele?

Neiule, kes läheb esimesele kohtamisele, soovitaksin – oleneb muidugi, mis vanuses see neiu või daam on –, et vähem on rohkem, ehk mitte üle pingutada meigiga, pigem ikka selline loomulik värske nägu. Rõhutada ripsmeid, kulmu ja põskedele roosakat jumestuskreemi minimaalselt.

 

Kas meik loob meeleolu?

Meik kindlasti loob meeleolu. Vahel teen endale vambimeigi  ja kohe muutungi selliseks. Aga tegelikult peab ise tunnetama, kas kannad välja tugeva meigi või jääd kergema variandi juurde. Peaasi, et värvid sobiksid ja teostus oleks korrektne.

Sinu meigifetiš?

Mu meigifetiš on ripsmed ja veel kord ripsmed. Kuna mulle ei ole vasikaripsmeid antud, siis lisan ripsmetutikuid või tänapäeval hästi mugav variant – püsivad ripsmepikendused. Need on küll üks väga hea leiutis. Selle leiutaja võiks – ma arvan, pajud naised nõustuvad minuga – saada mingisuguse preemia.

Loore küsib Reedalt

 

Miks naised ennast meigivad? Kas loomulikust ilust ei piisa?

Loomulikult piisab looduse poolt antud ilust, aga on olukordi, kus väike meik ei tee paha. Näiteks kui on seljas pidulik kleit ja juuksed on soengusse seatud, siis minu meelest oskuslik meik annab naisele viimase lihvi – teemandist saab briljant!

Milline on su lemmik-iluprotseduur läbi aegade?

Saaremaal vanematekodus Nasva jõe kaldal, maikuu lõpp, laman sillal saunavihast läbi nuhelduna ja jõevees supelnuna, hingan sisse täies õieehtes toomingate hurmahõngu, kuulan ööbiku laksutamist, vaatan tähistaevast ja lasen energial endasse voolata!

Oletame, et sa satud üksikule saarele koos George Clooneyga ja saad kaasa võtta vaid ühe meigiasja. Mis see oleks?

See oleks lihtne valik: pintsetid – ma ei tahaks olla paksemate kulmudega kui George seal saare peal!

Kas pooldad vanaemadelt saadud ilunõuandeid või kaasaegset kosmeetikatööstust?

Kombineerin neid osavalt, vastavalt vajadusele ja meeleolule. Mõnikord mässan kodus ise maske meest ja mudast kokku segada, siis jälle tuleb tuju mõnes peenes ilusalongis end poputada. Retsept on lihtne – millegagi ei tohi liiale minna.

Kellele eesti naistest annaksid stiili- ja iluikooni tiitli?

Kui tulnukad ühel päeval tuleksid ja küsiksid minult, kelle geene nad peaksid koguma planeedilt Maa, siis parseldaksin neile kohe maha Merle Palmiste, Anu Saagimi ja Beatrice.

Siis tulevad meie meigikottide pildid

Reeda meigikott:

Clinique Repairwear laser Focus wrinkle and UV damage corrector – nii näole kui ka silmaümbrusele mõeldud ülitõhus seerum – silub kortsukesed ja vähendab pigmendilaike.

Estée Lauder Idealist Even Skintone Illuminator ja Cooling Eye Illuminator – teeb ka kõige hallima jumega päeva klaariks ja silmaalused tursed hajuvad võluväel.

Veld´s Eye Magic Rooibos – imeline silmaaluste peitekreem, mis lisaks valgustpeegeldavale efektile ka ravib õrna silmaümbrusnahka.

Beautycycle Fire Renewal Serum with Vitamin C – kasutan siis, kui tunnen, et nahk vajab üht vitamiinikuuri.

Dior Forever Flawless Perfection fusion wear – jumestuskreem, mis näib kui sinu teine nahk.

Glo Minerals Pressed Base – mineraalkompaktpuuder, terveks päevaks ühtlane meigipõhi ja sametine siledus.

Glo Minerals Brow Gel Brown – kiirelt kulmud viksitud.

The Balm Shady Lady vol 3 lauvärvipalett – ideaalse tekstuuriga lauvärvid, mis päeva edenedes veelgi kaunimalt silmalaul särama hakkavad.

Couleur Caramel Long Eyelashes Mascara – sügavmustad ripsmed on minu meigi võti.

Couleur Caramel Yeux 12115 – türkiissinine silmapliiats, vastumürk arvutiekraani vahtimisest punastele silmadele. Tunnistan, olen sõltuvuses.

Lash Food ripsmekasvu pikendav seerum – tõeline ripsmejuure vägijook.

Karaja Eyeliner – kuldne lainer ripsmepiiril mõjub lõbusalt alati.

Karaja Sweet Elixir Lip Lift 2 – teeb huuled pehmemast pehmeks.

Dior Addict Ultra Gloss Reflect 577 – jällegi üks sõltuvus, millest ei taha vabaneda.

Loore meigikott:

Collistar Allover Illuminate perla bianka 3 särapuuder. Kohustuslik toode kõigile glamuuriarmastajatele. Annab säraefekti ja värskema jume, kui kanda teda põskedele ja silmadele.

Annemarie Borlind Sunless Bronze, isepäevituv kreem. Talvisel perioodil must be! Kuna ma ei käi solaariumis, siis see kreem hoiab ära mu näost halliks muutumise.

Collistar lauvärvid mõnusa tekstuuriga ja pruunikaskuldsed toonid, mis sobivad nii päevaks kui õhtuks.

Rouge Bunny Rouge liquid foundation 027, jumestuskreem – õhuline, kuid samas kattev. Hea igapäevaseks kasutamiseks kuna ei jäta maski muljet.

Beyu kulmuvärvide komplekt – kaunis kulmukaar on justkui raamiks silmadele, seepärast kasutan lauvärve, millega saab joonistada endale filmistaari kulmud.

Guerlain Terracotta Touch, peitepulk – tumedate silmaaluste peitmiseks. Ideaalne eriti neile, kel on kollaka tooniga nahk. Sobib ka suvel kasutamiseks, kui nahk on päevitunud.

Guerlain huuleläige nr 821, kena säraandev ja värskendav toon huultele.

The Balm särapuuder silmadele ja näole. Kui ma teen suitsusilma-meiki, siis viimistlen silmameigi lõpuks selle säraga, et silmadele veelgi suurem rõhk jääks.

Rouge Bunny Rouge matistav meigialuskreem – väga vajalik kuumadel suvepäevadel, kui meik kipub läikima. Kandke seda jumestuskreemi alla ja te võite kindlad olla, et meik ei valgu laiali.

Couleur Caramel ripsmetušš – looduslik ja allergiavaba toode, mis sobib mu tundlikele silmadele ja on ka hõlpsasti eemaldatav.

Giorgio Armani silmapliiats – hea pehme koostisega, nagu üks silmapliiats olema peab. Ideaalne suitsusilma tegemiseks.