Kui president Toomas Hendrik Ilvese (62) kallimast Ieva Kupcest (38) sai Ieva Ilves (lätipäraselt Ieva Ilvesa – toim) alles 2. jaanuaril, siis Lätil on oma Ieva Ilvesa olemas olnud juba oma paarkümmend aastat. Tagatipuks on ta isegi pärit samast linnast, kus sirgus meie praegune esileedi – Eesti piiri lähistel asuvast Salacgrivast! 

Ieva Ilvese nimekaimu Ieva Ilvesa kohta leiab informatsiooni otsingumootorist Google, samuti figureerib ta Facebookis. Tegemist on meie esileedist mõnevõrra noorema tumedapäise naisterahvaga. Vähe sellest, et nägusaid Ievasid seob nüüdsest üks perenimi, nad on pärit ühest linnast – mõlemad on ka õppinud Läti Ülikoolis. Kui nimekaimust Ieva kutsevalik otsingumootorist ei avaldu, siis presidendiproua Ievast on teada, et ta tudeeris politoloogiat. 

Ainus, mis Ilvesasid eristab, on vanus, välimus, mõistagi erinevad partnerid, ja tõsiasi, et Läti-Ieva sai kihlasõrmuse sõrme meie esileedist tunduvalt varem! Salapärane nimekaim on kihlatud eelmise aasta suvest, meie Ievale libistas Toomas Hendrik sõrmuse sõrme detsembris. Teisalt jõudis meie Ieva altari ette siiski enne Läti-Ievat – teatavasti juhtus see torupillihelide saatel juba jaanuari alguses! 

Milliseid tundeid oma rahvuskaaslasest Eesti esileediga sama nime kandmine sarmikas brünetis tekitab, ei õnnestunud enne ajakirja trükkiminekut välja selgitada – Ieva Ilvesa jäi kahjuks tabamatuks.