Selleaastane Mood-Performance-Tants toimub põneva ajalooga vanas anatoomikumis, Eesti arstiteaduse inkubaatoris, kuhu viimati pääses aastal 2011. Mais aset leidev sündmus loob disainisilla Tallinna ja Tartu vahele, tehes esimest korda koostööd ERKI-ga.

Tartu suurimal moeüritusel, Tartu Kõrgema kunstikooli tudengite veetaval  Mood-Performance-Tantsul valitakse välja üks kollektsioon, mis pääseb automaatselt Tallinnas tuntud ja sealsest kunstiakadeemiast alguse saanud ERKI-le. Nii seotakse omavahel esimest kordatugevalt kahe linna moemaastikud ja tekitatakse võimalus eri paigus tegutsevail disaineritel kolleegide loominguga tutvuda.

Korraldajad usuvad, et sel viisil elavneb Eesti noorte moeloojate ja disainiga tegelejate skene, koostöö toob pildile uusi huvitavaid nimesid ja pakub silmailu ning avastamis – või äratundmisrõõmu ka disainihuvilisele publikule.

Anatoomikum valmis aastal 1805 Toomemäele rootsiaegse Karl Gustavi bastioni asukohale. Vana Anatoomikumi näol on tegu tartlaste seas tuntud hoonega, mille kohta liigub jutte alates arstitudengite sooritatud lahkamistest kuni seal tegutsenud teadlaste saavutusteni välja.  Nüüd pääsevad seoses moeetendusega soovijad hoonesse pärast mitmeaastast pausi, sest alates 2011. aastast olid uksed suletud.

Mood-Performance-Tants kavandite konkurss vältab 10. veebruarini ning eriti oodatud on julged ja silmapaistvad kollektsioonid. Lisaks etendusele kaasnevad kevadel mitmed temaatilised üritused, kuhu oodatakse kõiki soovijaid. Lisainfot saab SIIT ja Facebookist.