Kui keskmine eestlane läitis volbriööl lõkke ja grillis, siis skulptor Tauno Kangro (49) korraldas oma Laitse Graniitvillas uhke Volbriöö maskiballi, kus külalised võisid osaleda porgandpaljana, kandes vaid kunstniku poolt saadetud maski...

Kohalkäinute sõnul fiiling selline oligi, nagu maskides tegelastega stseen Stanley Kubricku filmist "Silmad pärani kinni", kus peaosades Tom Cruise ja Nicole Kidman. Küsimuse peale, liikus siis peol tõesti ka alasti maskides inimesi, sõnab Kangro, et tõepoolest oli võimalus nii üritusel olla! "See film jääb kõvasti alla sellele, mis meil seal toimus," kirjeldab Kangro. "Detailidesse ma ei lasku. Tähtis on see, et mul oli seal oma programm, õhtusöök, tantsukava mitmest rahvusest esindajatega ja ma tegin palju taieseid. Pildistamine oli rangelt keelatud, kõik said olla vabalt ja nii, nagu nad tahtsid. Tagasiside oli väga positiivne just kõrge kvaliteediga tantsu ja muusika osas, rääkimata tuleakrobaatidest. Selles vallas ju ei pakuta mujal kvaliteeti, kõik on hamburgeri tasemel, aga meil toimus kõik viietärni gurmee tasemel." 

Intiimsuse säilimiseks Tauno uue ürituse aega välja ei hõika. Kõik toimub vaid valitud seltskonnale ja jääb kinniste uste taha. Tauno peod olla eelkõige kunstilise elamuse pakkumiseks! 

Selline aadama- ja eevaülikonnas lõbutsemine ei ole Eestis esmakordne. Samas stiilis korraldasid oma Kõue mõisas poliitik Eerik-Niiles Kross ja tema abikaasa, kunstnik Mary Jordan privaatse aastavahetusepeo. Kui Kangro ütleb lõpetuseks, et temal jäid graniitvillas riided selga, Krosside puhul on see aga veel paljastamata moment – ehk juba uuriva ajakirjanduse teema! 

Loe kõiki uudiseid digiajakirjast SIIT või telli paberväljaanne SIIT!