«Olen väga seksuaalne inimene,» hoiatab ansambli Black Eyed Peas lauljatar FERGIE.

California lauljatar Fergie (32) on ühtviisi kuulus nii oma skandaalse käitumise kui ka R&B-laulude poolest, mida ta esitab ansamblis Black Eyed Peas. 2005. aastal urineeris ta San Diego Street Scene festivalil lavale. 18aastaselt oli ta sõltuvuses metamfetamiinist. «Mul on olnud lesbisuhteid,» räägib ta. «Ma ei ütle, kui paljude meestega ma olen maganud. Olen väga seksuaalne inimene.»
Praegu on Fergie alias Stacy Ann Ferguson pisut taltsam, ehkki pidutseda meeldib talle endiselt. Ta elab koos seriaalist Las Vegas tuntud näitleja Josh Duhameliga Los Angeleses ning temalt ilmus hiljaaegu esimene sooloalbum The Duchess. Järgnevas intervjuus räägib ta oma glamuursest elustiilist ja sellest, kuidas ta läbi raskuste tähtede sekka jõudis.

Kas unistasid lapsepõlves kuulsusest?

Muidugi tahtsin ma lapsena kuulus olla. Aga on aegu, kui ma tahaksin olla lihtsalt osake massist. Ma tunnen suurt puudust võimalusest jälgida inimesi nii, et nad mind ära ei tunneks. Ma mõistan, et kuulsus on mu töö osa. Ma saan sellest aru ega vahetaks seda iial millegi vastu, kuid on aegu, kui ma tahaksin kuuluda rahva hulka.
Kas oled kuulsuse eest kõrget hinda maksnud?
Te mõtlete minu narkosõltuvust? See kõik juhtus enne, kui ma kuulsaks sain. Ma ei olnud loominguliselt õnnelik ja rahulolev. Vajasin rohkem loomingulisi väljundeid. Kui ma muusikaga rahul ei olnud, tarvitasin narkootikume — olin omadega täiesti põhjas. Käisin klubides, mis mind mõjutasid. Riietusin ja tantsisin teistmoodi. Mu elu veeres allamäge. Narkootikumid hävitavad elu.
Kas vastab tõele, et elasid siis koos oma emaga?
Jah, kui ma ansambliga Black Eyed Peas ühinesin, elasin ema juures.
Kas sa ei mõtle kunagi, et peaksid peatuma ja elu nautima?
Puhkus... Aga terve 2007. aasta on mul juba kinni!
Mitte ühtegi vaba päeva?
Paar tükki on. Mul peab vabu päevi ka olema. Ma püüan nii korraldada. Aga siis ma ajan tavaliselt mingeid asju. Nii et ma pean oma aega arukalt planeerima.
Kas sind ei aeta vahel segi kuulsa hertsoginna, Sarah Fergusoniga?
Üldiselt mitte, kuid inimesed on seose ära tabanud. Me pidime temaga koos kontserdi andma — Sarah küll ei laula, aga me tahtsime heategevuskontserdi korraldada. See oleks kena olnud. Me oleks oma ühist perekonnanime heategevuse teenistusse rakendanud.
Kas soolokarjääri edendamine on pingeline?
Ei, praegu on täitsa lahe. Tahtsin teha albumi, mille kaudu inimesed mind tundma õpiksid. Loomulikult loodan ma, et see on edukas. Minu jaoks ei ole sooloalbum mingi kõrvalprodukt. Kui ma bändiga ühinesin, oli kõigile algusest peale teada, et sooloalbum tuleb. See oli mu elu eesmärk.
Räägi oma laulust Glamorous.
Asi ei ole glamuurses välimuses. See räägib kahest asjast — minust nüüd, ja sellest inimesest, kes ma olin minevikus. Tüdrukust, kes elas California äärelinnas. Ma mõtlen ikka veel samamoodi. Ma ei ütle, et mulle ei meeldi head asjad, kuid ma mõistan raha väärtust ja tean, mis tunne on, kui raha ei ole. Pidin ema juurde kolima ja töötu abirahast elatuma. Ma ei taha kunagi unustada, kust ma pärit olen.
Kõige glamuursem asi, mida oled kunagi teinud?
Eralennukiga lendamine on väga glamuurne. Esimest korda lennates olime kõik väga elevil. Läksime lolliks — tellisime homaari, krevette, vähki, riisi, biifsteeki — see oli täielik pidu!
Mis vahet on soolokarjääril ja bändis laulmisel?
Intervjuud lähevad kiiremini! Aga esinedes olen ma veidi närvilisem. Nii et seal on veidike pinget. Ja ma kannan kõrge kontsaga kingi, nii et nüüd ma pean kõrgetel kontsadel tantsima õppima. Selles ma veel nii tugev ei ole.
Sa mängid ka filmis.
Jah, Grindhouse’is.
Sinu rollist räägitakse palju, sest sa mängid lesbilist.
Tegelikult pidi selles rollis mees olema. Nad muutsid seda.
Kas sul ebamugav ei olnud?
Ei.
Mida su poiss sellest arvas?
Tema meelest oli see täiesti okei.
Viimasel ajal räägitakse, et teil Josh Duhameliga on plaanis abielluda ja lapsi saada. On see tõsi?
Mul pole aimugi! Tore oleks, kui te mulle sellest räägiksite. Ma pole kunagi olnud kihlatud, ma pole kunagi rase olnud. Me olime üllatunud, kui me sellest kuulsime. Nüüd me ainult naerame selle üle.
Aga sa ju tahaksid kunagi abielluda ja emaks saada?
Muidugi. Aga seda pole juhtunud. Nii et me ei tea, milles asi. Mu kihlasõrmusesõrm on kogu aeg tühi olnud.
Nii et emaks saamine sind ei huvita?
Oo jaa, muidugi huvitab, kuid mitte sel aastal. Ma olen täielikult broneeritud!
Milline ema sinust saab?
Minust saab lõbus ema. Mul käivad kogu aeg mingid mängud — näiteks vihjejaht.
Kas laul Big Girls Don’t Cry räägib sinu kogemustest?
Jah, kõik laulud mu albumil räägivad minu enda kogemustest. Asi ei ole vihas ega vaenus, asi on lahkuminekus. Mitte vihkamises. Sa võid oma elus midagi muuta ka siis, kui sa kedagi armastad, sest see asi ei toimi enam. See ei tähenda, et sa teda enam ei armastaks.
Oled väga aus. Kas sulle ei tundu vahel, et sa oled liigagi aus?
Jah, ja tavaliselt ma ka räägin asjadest. Paljud inimesed räägivad minuga narkootikumidest, nad tahavad neist rohkem teada..
Miks?
Ma ei tea. Nad tahavad narkootikumidest kõike teada. Ma olen sel teemal palju rääkinud. Miks mitte? Ma ei propageeri ju narkomaaniat. Ma räägin oma lauludes ja intervjuudes, kui halb see on. Äkki on kellelgi sellest mingit kasu?
Teised naisartistid sellistest asjadest ei räägi.
Võib-olla nad tarvitavad ikka veel...