37-aastane Wade Robson ning 41-aastane James Safechuck on esitanud elavate seast lahkunud Michael Jacksonile tõsiseid süüdistusi, kuid tänase päevani on kohut mõistnud vaid miljonid televaatajad, vahendab APnews.

Väidetavalt on Jackson süüdi Robsoni ja Safechuck'i korduvas seksuaalses kuritarvitamises ajal, mil mehed olid veel poisid. Süüdistused pole kohtuasjaks kujunenud, sest Jacksoni väidetavate kuritegude aegumistähtaeg on möödas.

Foto: AP / Scanpix

Esmaspäeval andis California appellatsioonikohus aga tugeva sõnumi, et kavatseb Robsoni ning Safechuck'i kohtuasja taaselustada. 2013. ning 2017. aastatel jättis kohus rahuldamata meeste pöördumise kahe Jacksoni juhitud korporatsiooni vastu.

Mis on muutunud? California valitsuse seadusemuudatus lubab alates 1. jaanuarist pöörduda kohtu poole lapsepõlves ahistatud inimestel vanuses 26 kuni 40. Uuest aastast jõustuva seaduse tõttu tohivad ka Jacksoni süüdistajad kõrgemat õiglust nõuda.

Robsoni ning Safechuck'i advokaadi sõnul on mehed uute võimalustega rahul. "Kõik, mida nad on soovinud, on päev kohtus," ütleb advokaat Vince Finaldi.

Kes vastutavad peatses kohtuasjas, mille kaitsealune on elavate seast lahkunud? Kui esialgne kaitsealune juriidiline keha pidi olema Jacksoni pärandvara, siis 2015. aasta kohtu otsuse alusel eemaldas kohus selle võimaluse. Järele jäävad kaitsealustena Jacksoni kaks korporatsiooni: MJJ Productions, Inc ning MJJ Ventures, Inc.

Jacksoni advokaadid nõustuvad kohtuasja taaselustamisega uute seaduste tuules, kuid rõhutavad, et apellatsioonikohtu soov pole seotud meeste süüdistustega. Ühtlasi leiavad Jacksoni kaitsjad, et süüdistused pole vettpidavad.

Robson on varem kohtus tunnistanud Jacksoni vastu 2005. aasta kriminaalasjas ning popikuningas mõisteti toona õigeks.

Vaatamata Jacksoni surmale 2009. aastal tunnevad teda süüdistavad mehed, et lapsepõlves saadud traumad on üle kandunud täiskasvanuikka.