«Minust lühemad mehed julgevad mind välja kutsuda küll, Lääne-Euroopas on see lausa trend,» ütleb saatest «Unistuste printsess» tuntuks saanud 186sentimeetrine modell Delisa Maria Varik.

 
Megasihvakate säärtega Delisa Maria (19) pikkus võib kontskingi kandes ulatuda koguni kahe meetrini. Pikkus on ta leib. Delisa Maria on varasest teismeeast kohvrite otsas elanud. Ta on mööda ilma rännanud, tehes modellitööd sellistele tipp-brändidele nagu Escada, Chanel ja Dior. Neiu on moemaailma telgitagustes trehvanud Angelina Jolie, Madonna ja mitme teise superstaariga. Oled sünnist saati modellindusega tegelnud. Meenuta oma karjääri algust?
Mu modellikarjäär algas eriti noorelt. Olin natukene üle aasta vana, kui mu ema Marge Varik korraldas Rootsis moeshow. Ma panin backstage'ist luba küsimata neljakäpukil lavale. Olin seda väga nautinud ja keeldusin catwalk'ilt lahkumast. Sealt hakkaski kõik pihta.
Lapsena loomulikult ei olnud graafik nii tihe. Kuue aastaselt osalesin Jaapani telereklaamis, see on see kõige-kõige algus. Graafik muutus tihedamaks teismeliseeas, kui kõvasti pikkust hakkasin viskama.
 
Sa töötasid teismelisena Jaapanis. Millise pilguga sind seal vaadati?
Mind vaadati väga imelise pilguga ning tihtipeale astuti juurde ja küsiti luba pilti teha. Jaapanlased on väga armsad ja intelligentsed inimesed. Muuseas, Jaapani moemaailma inimesed hoolitsevad oma modellide eest väga, täpselt nagu nad oleksid nende isiklikud lapsed, olenemata vanusest.
 
Sa elad Euroopa moemekas Milanos. Kuidas seal elu-olu on?
Elan Milanos, kuna seal on väga head võimalused tööks. Mu põhiagentuurid asuvad Milanos ja see on päris mugav. Loomulikult tuleb üsna palju reisimist ette ka teistesse riikidesse. Olen töötanud näiteks Kreekas, Saksamaal ja Ameerikas.
 #end#
Elad üksi või jagad kellegagi elamispinda?
Elan täiesti omaette ja väga mõnus on.
 
Milline näeb välja su tavaline argipäev?
Mu elus puudub tavaline igapäevarutiin. Kõik päevad on erinevad ja iial ei tea, mida järgnev toob. On päevi, mil pean seoses fotosessiooniga ärkama koos päikesetõusuga, aga mõnel teisel päeval saan jällegi kauem magada ja hiljem mööda castinguid joosta.
 
Su lemmikilunipiks on roheline tee ja värske õhk. Mida ilu nimel veel ette võtad?
Number üks ilunipp on beauty sleep. Number kaks on beauty sleep ja number kolm on beauty sleep. Tegelikult algabki kõik tõsisest ja korrektsest unest.
 
Millistest toitudest energiat ammutad?
Toitun nii, kuidas jumal juhatab ja aega on. Üritan olla küll tervislik, aga vahel nõrken heade itaalia pizzade ees ning olen sunnitud neile ütlema «welcome, welcome»... hahaha. Kui aega on, siis meeldib mulle väga süüa teha. Lemmikuks on loomulikult sushi, millele järgneb vastupandamatu itaalia köök. Küpsetada meeldib muffineid, sest need tulevad iga kord välimuselt erinevad, kuid sisu viib alati keele alla. Mmm...
 
Kui tihti modelle kaalu peale aetakse? Milliseid hulluseid nad kaalu langetamise nimel teevad?
Modelle ei aeta kunagi kaalu peale, neid aetakse pigem mõõdulindiga taga. Olen kuulnud, et osad modellid neelavad vatipatju - lasevad need koos klaasi mahlaga alla. See pidavat täiskõhu tunde andma.
 
Oled sa kunagi dieeditanud?
Jah, nagu enamik naisi, olen minagi mõnikord dieeti pidanud.
 
Millises riigis elavad kõige kaunimad ja millises kõige koledamad naised?
Kauneimad naised elavad loomulikult Eestis! Koledad naised asuvad vast kusagil teisel planeedil. Tegelikult on nii, et pole koledaid naisi, on hoolitsemata naised.
 
Millised on olnud su tähtsamad tööotsad?
Escada kampaania ja hulganisti kuulsate disainerite moeshow'sid. (Chanel, Christian Dior jne.- toim.)
 
Üks eestlannast supermodell rääkis, et disaineri assistendid kohtlevad modelle kui kaltsunukke. Oled sa seda kogenud?
Isiklikult mitte, kuid arvan, et paljuski sõltub see modelli enda hoiakust.
 
Kas moemaailmas saab edukaks voodi kaudu? Oled sa mõne nilbe fotograafi otsa sattunud?
See ei vasta absoluutselt tõele ja õnneks pole ma ka nilbikust fotograafiga pidanud töötama.
 
Nimeta oma lemmikmodellid välismaalt ja Eestist?
Välismaa lemmikud on Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Karolina Kurkova. Eestist? Mina ise. (Naerab.)
 
Milliste maailmakuulsate staaridega kohtunud oled? Mil moel see sulle võimalikuks on saanud?
Kohtunud olen  Lenny Krawitzi, Paris Hiltoni, Justin Timberlake'i, Madonna, Kim Cattralli, Elizabeth Hurley, Angelina Jolie ja paljude teistega. Võimalikuks on see saanud tänu moeshowdele ja glamuuriüritustele. Madonnaga kohtusime näiteks moeshow backstage´is, kuid suhelnud peale tervitamise me pole.
 
Kellega kuulsustest igapäevaselt suhtled?
Suhtlen küll, aga vot ei ütle, kellega.
 
Oled sa alati oma pikkuse tõttu tähelepanu keskpunktis?
Kindlasti mitte, eriti Milanos, kus on tuhandeid modelle ja nad kõik on pikad ja ikka väga pikad. Mulle tehakse erinevaid komplimente, aga põhifookuses on hoopiski mu silmad.
 
Kas lühikesed mehed julgevad su välja kutsuda?
Loomulikult julgevad minust lühemad mehed mind välja kutsuda. Läänemaailmas ei loe pikkus üldse, pigem vastupidi - see on osutunud seal populaarseks.
 
Kuidas tüütutest külgekleepijatest lahti saada?
Kuna olen nii pikk, siis astun neile lihtsalt peale... Hahahaa!
 
Kirjelda oma meestemaitset?
Ei kirjelda, aga võin öelda, et minu süda on juba täiesti hõivatud.
 
Saatesse «Unistuste printsess» sa vist väga tõsimeeli ei kippunud. Kuidas sinna sattusid?
Saatesse sattusin karjuva abipalve tagajärjel. Otsustasin sinna minna sõpra päästma.
 
Räägitakse, et su peika olevat Roberto. Mis teid seob?
Armastus! Armastus mehe naise vahel, armastus sõprade vahel, armastus õe ja venna vahel. Tegelikult tunnen Robertot juba pikka aega ja olengi talle kui «väike» õde. Ta pole mu peika!
 
Kuivõrd oluliseks pead mehe puhul raha?
Tänapäeval peavad mehed ise raha kõige olulisemaks. Mind ei köida ainult raha, vaid mehel peab olema ka midagi muud pakkuda. Ehk siis sisu, mis mind köidab, meeletu armastus ja kirg.
 
Mida üks õige mees peaks suutma naisele lubada?
Olla naine.
 
Mitmekülgne kaunitar
 
*186 cm pikkuse Delisa hüüdnimi on Kraana.
*Delisa lapsepõlv möödus enamjaolt Rootsis, kuna ta ema Marge töötas seal.
*Delisa valdab lisaks eesti keelele rootsi, itaalia ja inglise keelt.
*Kontsi kannab ülipikk kaunitar vaid teiste pikkade modellide seltskonnas ja pidudel.
*Delisa pälvis möödunud aastal «Miss Baltic by Martini» tiitli.
*Delisale on tehtud pakkumine osaleda suurejoonelises Itaalia komöödiafilmis ja teda on kutsutud kaasa lööma ühes muusikavideos.
*Kodumaal käib Delisa nii kuidas juhtub. «Eestisse tulles kohtun oma meeletult humoorikate vanaema Liivi ja vanaisa Mattiga. Ja meeletult ägeda tädi Siksuga ning ema Margega, juhul kui ta ikka Eestis on.»
 
 
Strateegilised mõõtmed
 
Modelliagentuur: Major Model Management
Pikkus: 186 cm, kontsadega võib ulatuda 2 meetrini.
Juuksed: Blondid
Silmad: Sinised
Kannab suurust: S
Jalanumber: 40