Sihvakad jalad mõjuvad seksikalt ja panevad mehi naistele järele vaatama. Kroonika mõõtis üle tuntud Eesti kaunitaride jalad, et välja selgitada, kes on tugevaimad pilgumagnetid.

 



Seksikus ei näita voodivõimekust!

«Tänapäeval keskendub meeste erootiline tähelepanu esmalt rindadele. Kindlasti on hulk mehi siiski ka jalgade klubis,» ütleb psühhiaater-seksuoloog Imre Rammul (46).

Milles peitub pikkade jalgade saladus?
Toruluude kasvutsoonide sulgumine on seotud suguhormoonide toime ja
tasakaaluga organismis. Suhteliselt pikad jalad naisel viitavad hormonaalsele harmooniale kasvueas. Seevastu pikkade jäsemetega meestega on asi halvem — meessuguhormoonide vaegus kasvueas viib eunuhhoidse kehaehituse (pikad jalad ja suhteliselt lühikene kehatüvi) tekkimiseni.
#end#

Miks on pikajalgsed seksikamad kui lühikeste jalgadega inimesed?
Seksikas väljanägemine ei pruugi tingimusteta tähendada kõrgemat
seksuaalsoovi või ka seksuaalset võimekust. Lähtuvana ülalnimetatud
hormonaalpeegli väljendumisest kehaehituses peaks just pikkade jalgadega meestel olema enam seksuaalprobleeme. Naiste osas on näiteks omaaegne psühhiaater ja kriminaalantropoloogia korüfee Cesare Lombroso (1836–1909) väitnud, et himuramad peaksid olema just lühikeste jalgade ja hästi väljendunud karvakasvuga isikud.
Looduses, kujutavas kunstis ja arhitektuuris kohtab hämmastavalt sageli teatud aritmeetilis-geomeetrilist proportsiooni, mida tavatsetakse nimetada kuldlõikeks. Ilmselt lähtuvad paljud inimesed oma eelistustes alateadlikult just nimelt antud printsiibist ja pikkade jalgadega daamid vastavad sellele reeglina enam.

Miks paljud mehed pikajalgseid naisi eelistavad?
Ilmselt ei kaalu ükski inimene partnerivalikul seda, milline võiks olla
väljavalitu sisenõrenäärmete töö. Lähtutakse kõhutundest ja keha üldisest
proportsionaalsusest. Inimene võib teistele tunduda isegi mõnevõrra
groteskne nagu käpardi vormitud aiapäkapikk, kuid sümmeetrilised vormid tagavad erootilise huvi. Sümmeetrilisus viitab suhteliselt heale
geenipagasile, s.t. kui üks jalg on kõver ja lühemapoolne, siis olgu juba
teinegi samasugune.

Miks peatuvad meeste pilgud tavaliselt kõigepealt naiste jalgadel?
Tegelikult ilmneb uuringutest, et tänapäeval keskendub meeste erootiline
tähelepanu esmalt siiski rindadele ja seejuures ka rinnanibudele. Kindlasti
on hulk mehi siiski ka jalgade klubis. Ühelt poolt on huvi taga ülaltoodud
põhjused, kuid muu hulgas on partneriotsinguil vaja määratleda teise poole üldine terviseseisund (antud kontekstis naha jume, lööbeelementide esinemine). Minimood võimaldab suhteliselt suure nahapinna inspekteerimist ja ei sobiks ju esimesel kohtumisel selle asemel taudivaba tõendit küsida.


Miljoni eest jalad pikemaks Hiinas on viimastel aastatel tekkinud kümneid ilukliinikuid, kus saab lasta jalgu pikendada koguni kümne sentimeetri võrra. See protseduur meenutab pigem piinamist kui nüüdisaegset meditsiini. Altpoolt põlve lõigatakse jalaluud läbi ja õmmeldakse need kangide ja varraste abil jälle kokku. Läbilõigatud kohtadele hakkab kasvama millimeeterhaaval uus luu. Luud omakorda ühendatakse tõmbitsaga, mis paigaldatakse implantaadina mikrokompuutri abil.
Ilusamate jalgade disainimine ei muutu kindlasti massiliseks — seda soolase hinna tõttu. Saksamaal tuleks selle eest välja käia 70 000 eurot (1 099 000 krooni).