Näitleja Liina Olmaru (45) laulis juba mullu Nõmme Ristija Johannese õigeusu kiriku kooriga heategevuskontserdil Püha Johannese Kooli toetuseks – sel sügisel teeb kodanikualgatusest sündiv üldhariduskool uksed lahti! Lapsevanemad on meeldivalt ärevil, sest rahvasuus levib uue kooli info just nii, et seda teeb tuntud näitlejapaar, laiemale publikule seriaalist «Pilvede all» tuttavad Liina Olmaru ja Indrek Sammul (41).

«Meie toetame seda kooli,» sõnab näitlejanna Liina Olmaru. Temal ja Indrekul on kodus sirgumas kolm last. Indrek on ühes intervjuus laste haridusest rääkides toonitanud, et lapsed ei pea teps mitte käima Prantsuse Lütseumis, et neist kasvaksid väärt inimesed.
«Kui vaatame ümbritsevat ühiskonda, mis on suhteliselt kaootiline ja heitlik, siis on hea, kui püsiväärtused on kuskil ankrus sajanditevanuses allikas,» toob esile kooli eripära Liivika Simmul, Püha Johannese Kooli Sihtasutuse juhatuse esinaine ning Liina ja Indreku kolleegi Rain Simmuli abikaasa. Püha Johannese Koolis avatakse septembris kaks esimest klassi, kummaski 20 õpilast – lennu kaupa kasvatakse täiemahuliseks kaheteistkümne aasta jooksul.
«Tegu ei ole kirikukooliga, vaid kristlikel väärtustel põhineva kaasaegse kooliga, mis on avatud kõigile,» lisab Simmul.
Õigeusu kiriku lapsevanematest ja õpetajatest liikmete poolt rajatav üldhariduskool lööb tõenäoliselt esialgu uksed lahti vanalinnas. Kooliruumide tarvis ihatud maja Nõmmel ei saa lihtsalt kooli avamise ajaks valmis.