Ootamatult sai Saku Õlletehase tegevjuhiks poolakas IREK SMAGA. Mees on pärit Varssavist, kus tal on naine, kaks last ja maja eliitlinnaosas.

«Olen isegi veidi üllatunud. Pakuti, ja ma nõustusin. See on hea koht töötamiseks, sest Saku on äärmiselt edukas firma,» kinnitab Irek Smaga (39). Mees töötas üle nelja aasta Carlsbergi süsteemis, kust tuligi pakkumine. Poolas kuulus Carlsbergile neli õlletehast. Irek oli sealse organisatsiooni asepresident müügi ja distributsiooni alal. (Saku Õlletehas kuulub Baltic Beverages Holdingusse, mille omanikeks on Scottish & Newcastle ja Carlsberg — P. K.)

Enne Carlsbergi veetis Irek poolteist aastat Londonis ja üheksa aastat teenis Ameerika firma Pepsi Cola huve Poolas. Siit väike soovitus noortele, keda paiskavad tänavale erinevad ärikoolid — rahvusvaheline kogemus on nõutud. Irek nendib, et kui tahad olla tegija moodsas ärimaailmas, siis pead mõistma nii Hiina kui Lõuna-Aafrika ja Kuuba ärikultuure. Ükski neist ei ole halb, aga nad on erinevad. «Küsimus on, kuidas eri kultuurisektorites juhtida,» ütleb Irek, tunnistades oma nõrkust Aasia tundmisel, kuid tugevust Balti mere äärsete juhtimiskultuuride koha pealt.

Ireki saabumine ei ole kõigile üllatus. Baltic Beverages Holdingus (BBH) ja Saku Õlletehase nõukogus läks juba varem jäme ots leedukate kätte, kes eelistasid oma kaadrivalikus meest Poolast.
Lähemalt 7. novembri Kroonikast