Kuidas sa arvad, miks on Tallinna tänavatel on nii vähe stiilseid inimesi, kelle look on detailideni läbi mõeldud? Asi ei ole kindlasti rahas, sest isegi rikad inimesed riietuvad pahatihti maitsetult ja ühesuguselt.
Õigus sul on, rahaga stiili osta päris ei saa. Oluline on inimeste riietumisel, et nad tunneksid end mugavalt ja nagu mainisin, inspireerivad mind prükkarid - nad riietuvad ennast iseenda pärast, et oleks soe jne.
Eestis alles pürgime nn. välismaale, seega inimesed pole veel nii katsetamisaldid. Võib-olla on sellepärast tänavapilt suht hall? Arengut on siiski tunda.

Kas oleks võimalik ka väljaspool saadet kasutada sinu stiiliabi?
Hei! Ikka on. Päris paljud kaubanduskeskused korraldavad erinevaid stilistikaaktsioone jms…Hoia aga silmad lahti! (Või siis saad mind orkutis lisada).

Mulle meeldib väga Sinu aksent! Kus oled eesti keele nii hästi ära õppinud?
Aitäh, kuid olen ikkagi lõpetanud eesti kooli. Räägin veel ka soome ja inglise keelt. Ehk sellepärast, või äkki on mul lihtsalt vene hing sees

Kuidas saab end klassikaliselt ilusasti riietuda vanem daam nr 46?
Vanem daam peaks kindlasti otsima tuge klassikalisest vormist ja värvigammast. Hetke moed ei tohiks teid mõjutada; liiga liibuvaid riideid tuleks vältida ning riietumisega päris memmeks muutuma ei pea, sest olete täpselt nii vana kui on Teie hing! Toredaid leide suurustele 46 leidub kauplustest Mango, Esprit või otto.ee.


Kuidas mina, 16.a. tüdruk, saaksin tunda ennast normaalsena, kui teised minu vanused ennast meigivad kui täiskasvanud. Nad vihjavad pidevalt sellele, et ka mina peaksin nii tegema. Oleks tore saada nõu selle kohta. PS! oled lahe!

Kõige nõmedam on järgida miskit, mida teised teevad – see on nagu massipsühhoos! Jää iseendaks ja mingi 10 aasta pärast veel kepsled rõõmust wau-efektiga "kui noor ja hea ma näen välja võrreldes omavanustega!" Edu!


Milliseid riideid tuleks kanda ja kuidas neid üldse valida, kui keha on natuke suurem. Mul küll rinnad on, kuid kõht on ikka ees. Teen trenni ja loodan sellest varsti lahti saada. Jalad mul otseselt paksud pole, kuid sääremarjad veit suuremad. Olen 161cm pikk.

Esmalt peame alustama sellest, et iga inimene on ilus. Igas inimeses on midagi erilist, pead lihtsalt selle ülesse leidma! Usu mind, paljud piltilusad modellid tegelikult ihkavad endale suuremaid rindu, mis sinul aga olemas on. Seega - ole rahul sellega, mis sul on.
Soovitused: kanna kindlasti V- või isegi sügavama dekolteega riideid, sest see toob visuaalse rõhu sinu ülaosale.
Jalgade puhul, võiks valida ümara ninaotsaga kingi, kindlasti kontsadel (vähemalt 10cm), sest see lisab visuaalset sihvakust ning muudab Teid nõtkemaks. Klassikalised seelikud, sirgelõikelised (pliiatsseelik) põlvini või must kleit, mis sobiksid pidulikumale sündmusele (käige kindlasti läbi Montonist, seal ripub paar kleiti, lõikelt just rinnakamatele naistele).

Väga andekas ja meeldiv poiss :) Minu küsimus oleks siis, et kas selline hea stiilitunnetus on õpitav või loomuses?
Spasibo teie heade soovide eest! Kuid arvan, et stiilitunnetus on ikka kaasasündinud, Taadu poolt kaasa antud. End on küll võimalik ka täiendada antud alal a´la mis värv millega sobib ning milline lõige kellele.


Tundud mulle väga sümpaatse inimesena. Kuid üks küsimus mul on, kuidas olla stiilne ILMA, et peaksid ostma pluusi miks maksab ütleme umbes 500 krooni - see on absurd. Kui raha pole, siis ei saa ka stiilne olla? Kust saab riideid, stiilsemaid/tänapäevasemaid just noortele ma mõtlen odavamalt kui muidu ?

Alati on toredad igasugused allahindlused, kust võib leida päris häid pärleid. Kuid reeglina lahe asi maksab siiski, tuleb arvestada materjali kulu + töö jne.
Sel nädalavahetusel on noorte disainerite moeturg Baltika kvartalis, kust võib soetada eriti lahedaid riideid väga hea hinnaga.

Pruun mustaga või must pruuniga väga ei lähe kokku. Aga samas paljudel moeloojatel on viimaselaja tekkinud just selliseid kombinatsioone. Kuidas kommenteerid? Näiteks mustad teksad pruunid kingad.
Moemaailmas toimivadki vahel asjad laiema publiku jaoks pisut arusaamatus rütmis. Musta ja pruuni värvi kombinatsioon on väga OK. Mulle räägib antud värvigamma eelkõige mugavust. Pruun sametist klassikaline pintsak, all musta värvi viigi-, teksa-, sametpüksid või retuusid ning jalas pruunid saapad - ja peavalu jäigi olemata!


Tere, nimetage palun pisikesed detailid, mis muudavad inimesi stiilsemaks. Tean et vahel piisab isegi juukseklambrist. Sageli ei viitsi ennast nii üles sättida ja oleks hea teada mõnda pisikest saladust. Küsiks veel, milliseid riideid peaksid tüsedamad inimesed kandma?

Alustuseks võiks kindlasti muretseda mõne eriti “sheksikat” tooni huulepulga, mis on teie motoks, mis rabab jalust – see oleks detail, Teie omapära.
Stiilsus hakkab tegelikult juba inimese seest - väline on vaid selline visuaalne. Kui räägime välisest pildist, siis kindlasti annavad erinevad aksessuaarid mänglevust juurde – kõrvarõngad, prossid, käekotid jne. Ülalpool loetlesin tegelikult ka poode, kus on tihti üllatavaid leide.

Millal hakkasid stilistikaga tegelema?
Tegelema, nu see kõlab väga formaalselt….Oma elust viimased 5 aastat olen olnud stilistika ning moega sümbioosis. Enam ei saa ka kuidagi ilma olla.

Mis on su enda lemmikud riietusesemed?
Hindan mugavust, impulsiivoste. Äratundmisrõõm on parim hetk kui näed mingit asja ja saad aru - see on nii sinu oma. Armastan pöörasust, originaalsust ja nõukogudeaega.


Mida peaksid kandma kogukamad inimesed? Sellised, kellel pole mitte paar liigset kilo vaid paarkümmend liigset kilo? Ja muidugi ka küsimus, et kus kohast leida selliseid riideid, mis selga lähevad? Näiteks meestele müüakse enamus poodides pükse suuruseni nr44.

Ülevalpool vastasin, mida võiksid kanda volüümikamad naised. Tegelikult avati äsja ka päris hea valikuga kauplus Harju tänaval, restoran Pegasuse lähedal.
Meeste suuremaid pükse täiesti leiab. Näiteks Rocca Al Mare Denim Dreami kauplusest - seal on ka päris kompetentsed müüjad, kes aitavad nõu ja jõuga.

Hei! Mulle meeldib seda saadet jälgida. Super! Millised riided sobivad rohkem peenikestele teismelistele? Olen 172cm ja kannan rõivaid nr 36.
Tore! Mul on aga mõnu seda saadet teha – lihtsalt funfunfun. See ei ole ainult töö, vaid minu elustiil.
Tegelikult 34 on peenike, 36 on selline model size.
Ole rahul oma kehaga, söö tervislikult, näiteks hommikuti putru ( mu lemmik on tatrapuder!). Kui asi riieteni jõuab, siis nuh ikka hetketrendid pöörased kitsad teksapüksid (skinny jeans), lahe slooganiga T-särk, L-suuruses kudum. Väga lahedat kraami leidub kauplustest NewYorker ja Terranova.

Mis lõikega riietus muudab inimese pikemaks? Olen lühemat kasvu ja laiema pihaga. Mulle tundub, et vöökohani ei sobi mitte ükski pluus ega jakk, see teeb lühemaks. On mul õigus?
Sul on õige arusaam, vööd tegelikult lisavad visuaalset rõhku, ehk inimestel kellel pole pihta – vöö lisamisel riietusele see tekib/tekitatakse. Sulle sobiksid vaid ehk peenikesed vööd. Laiema vööga lisaksid endale laiust.
Ja ülaosasid soovitaksin siis ka natuke pikemaid. Väldi nabapluuse!


Oled selline väga lahe, äge ja eriline. Küsida polegi nagu midagi, küsijaid on niigi palju, lihtsalt tahtsin teha komplimendi!

Aitäh, soovin Sulle meeleolukat pühadeaega!

Mida peaksid kandma väikese rinnakorviga naised?
Avara dekolteega riideid, mis rõhutavad teie büsti. Aktsent tuleks anda jalgadele vms. Tänuväärsed on ka kroogitud rinnaosaga topid, kleidid jms.


Kas annate ka kõndimise eratunde ja mis need maksavad? Mulle on vaatamata naiselikule riietusele ja kontsadele tihti öeldud, et kõnnin pisut mehelikult ja töntsilt. Kas 30-aastaselt on veel võimalik kaunilt ja nõtkelt kõndima õppida?
Absoluutselt! Kes lolli juttu ajas, et vana koera ei ole võimalik haukuma õpetada Ja pealegi - Te olete veel väga noor!
Siit siis ABC, mid nõuan alati ka modellidelt - peate kõndides oma puusad tööle panema, sest nendega annate liikuvuse, seksapiili, nõtkuse. Samm peaks olema väikesem, sest galoppi me keegi ei kappa - nii kiiret pole kuskile! Kõht sisse ja rind ette, head harjutamist!

Ženja, millal avastasid kire moe vastu?
Kired tulevad ja lähevad, kuid mood on selline, mis on minuga alati kaasas, minus algosakesena sees.

Kuidas mõjutab stilistiks olemine Sinu igapäeva riietust?
Tead, ma olen selline tavaline nõukogude inimene - teistele pidev stiili loomine mõjub endale laastavalt. Riietumine on selline mänglev tegevus mu enda jaoks, sest pole ei valet ega õiget, on olemas vaid tasakaal ning pidev hasart.

Kas hindad inimesi nende riietuse järgi või on võimalik Sinu süda võita ka täiesti maitsetult (tavaliselt) riietuval inimesel?
Peab tunnistama, et inimeste juures on väga oluline nende välimus. Siiski - üdini tuunitud ja wanna-be olekuga inimesele eelistan loomulikust. Lihtsuses peitub võlu.

Võiksite teha saate kuidas ODAVALT stiilne välja näha - minge näiteks second hand poodi! Propageeriks rohelist mõtlemist. Samas annaks ka palju häid nõuandeid neile, kes tulevad saatesse, saavad sealt ühe komplekti kalleid riideid, kuid teist ise osta ei jõua. Ameerika sama saate versioonis olen sellist asja näinud. Nõustudes ühe eelkõnelejaga, võiks tõepoolest rõhuda aksessuaaridele ning näidata, kuidas üht asja saab täiesti erinevalt kanda. Saade oleks siis lihtsalt huvitavam.
Aitäh asiste kommentaaride eest, võtan neid kindlasti arvesse! Olen jooksvalt ikka üritanud näidata/kombineerida sama riietuse juurde mõne lisandi vms…Vahel see kõik lihtsalt ei jõua ekraanile, sest me ei ole “TeleTuru reklaam”, mis voolab/plärab lõpmatult - aeg on väga limiteeritud.

Telgitaguseid avades - ühe saate tegemist alustatakse hommikul kell 9.00 ja tihtilugu lõpeb see alles õhtul kell 22:00. Teieni jõuab kõik see 30minutilise informatiivse-meelelahutusliku saatega.


Sa oled nii lahe stilist ja saadet meeldib ka mulle vaadata. Mis sa arvad, mis on selle talve hitid, mida peol või igapäevaselt kanda? Millist moodi sa tulevikuks ennustad või mis su arvates kõrget väärtust hakkab tulevikus omama?

Hitiks on kindlasti mustad lateksretuusid. Väga kuum sõna on ka litritest tehtud jakid, kleidid, vestid.
Tulevikus ei saa klassika vastu kohe kuidagi. Mood on mööduv nähtus, mis vaheldub kaks korda aastas. Stiil on miski, mis on jääv.


"Stiilipäevik" on väga tore saade ja väga lahe saatejuht oled ka - hästi rõõmsameelne, energiline ja kompleksivaba! Vähemalt esimene äge stiilisaade ka Eestis. Oled vist tantsimisega ka tegelenud ning kindlasti juba noorena aimasid, kelleks tahad saada? Kas avastasid ammu, et sinu stiilitaju on parem kui teistel? Edu sulle!

Aitäh heade soovide eest! Jah, tantsimisega olen päris pikalt tegelenud ja isegi ülikooli koreograafina lõpetanud. Kuid unistanud? Ma ei teagi... Pigem tuleb tegeleda sellega, mis sulle väga meeldib ja pinget pakub.
Stiilitaju kui selline on ikka aastatega arenenud + rohke praktika - erinevad moeshowd, fotolavastused jne. Ma ei arva, et mul on parem stiilitaju, see on lihtsalt erinev.

Mul on paksud reied, mis ei taha kuidagi pükstesse sobida. Mida peaksin pükste valimisel teadma? Olen ka lühike.
Kindlasti ei tohiks soetada alt laienevaid teksapükse, sest visuaalselt kasvataksite Te endale "juured alla". Peaksite eelistama sirgelõikelisi pükse. Laialiistulisi jalanõusid tuleb vältida ja kui te enam just ei kasva ning porgandit ei söö, siis vähemalt 10cm konts tuleb teie “pikenemisprotseduurile” ikka appi.

Mida Sa jõuluvanalt ootad?
Kuna olen vist olnud hea laps sel aastal, siis soovin ilusaid ja rahulikke jõule ning häid emotsioone kallite inimeste keskel, mida nimetan “kvaliteetajaks”.

Mis Su elu motoks on?
Nuh, olen veel 24 ja seega motot kui sellist veel otsin. Mul on aga põhimõtted – olla lihtsalt parem inimene.

Kes Su eeskujud on?
Vahel tekib hämming vaadates loomi või linde - nad hoolivad, suhtuvad pühendunumalt kui meie, “kahejalgsed” inimesed. Seega sildistatud eeskujud mul puuduvad.

Mis Su lemmik raamat on?
Üldiselt mulle väga meeldivad ajakirjad GEO, TMK – loed ja saad tarkust just nagu kulbiga juurde. Raamatutest on mu lemmik kindlasti Lev Tolstoi “Anna Karenina”.

Kes on Sinu arvates Eesti kõige stiilsem inimene?
On palju inimesi, kelle riietumisstiil mulle meeldib. Kedagi tembeldama ja sildistama ma ei hakka, seega pingerida ei koosta. Äkki jääks veel keegi välja ja on neid pisaraid siis siin konnatiigis vaja

Kas 44aastane 100 kilo kaaluv 176-cm pikkust tädikest on võimalik stiilseks muuta?
Ülal mõned kommentaarid, mis sobivad + suuruses naisele ning volüümikale kehale. Ja mis siin salata - sel neljapäeval 17.detsembril on "Stiilipäeviku" saates osaleja samuti vormikam naisterahvas. Palun vaadake ning saate veel rohkem näpunäiteid! Edu.

Mul on pikad juuksed. Sooviksin need ära lõigata ja müüa. Kus seda Eestis teha saaks?
Ratsarikkaks sa vist ei saa, aga muidu Casabella ostab juukseid. Juuksed on naise suurim ehe, eriti kui neid on. Mõtle ennem kui lõikad! (Kuigi vist kasvavad alati tagasi…)

Mida sa arvad Gok Wanist?
Saade, mida juhitakse väga läbimõeldult. Vormivast pesust kuni osalemiseni suurel moeshowl ning alastiolek kõigi ees. Absoluutne psühholoogiline saade. Mees teab, mida teeb.

Ma ei tahagi midagi küsida, tahtsin vaid öelda et sa oled üks ägedamaid saatejuhte keda ma telekraanil näinud olen !
Tänud sulle!

Väga tore saatejuht oled! Ülilõbusaks teete saate koos Lauriga. Tahtsin vaid sellist asja küsida, et kindlasti oled kursis saatega "Project Runway", mida juhib Heidy Klum. Seal otsitakse parimat disainerit. Leian, et ka Eestis oleks väga koht sellisele saatele. Kas see Sinu arvates oleks teostatav?
Koostöös Teler.TV ja Bastioniga midagi taolist toimus ka Eestis, kus valiti disainerit. Mõeldes aga meie olemasolevale turule, oleks see küsitav - vajame me sellist projekti?


Kuidas end visuaalset pikemaks muuta? Meesterahavaga tegu siis. Triibulised püksid jne, kuid kas on mingeid värve, mis pikemaks teevad?

Sirgelõikelised püksid. Ehkki hele optimaalselt suurendab, teeb ta suuremaks ka laiusesse. Seega tumedad püksid oleksid minu valik. Triibulistes pükstes ma pole aga eriti kindel. Sirge- ja terava ninaotsaga kingi/jalatseid tuleks eelistada.

Kas sul on "Stiilipäevikus" tekst ette kirjutatud või oledki nii laheda jutuga?
Jeerum, selle peale isegi poleks tulnud! Kui nii, siis annaksime igapäevaselt paar romaani välja. Mul on tegelikult/ametlikult “krooniline mölapidamatus”.

Mida su tätoveeringud tähendavad?
Kaelal on Hiina hieroglüüfid - kana ja nuudleid need ei tähenda. Tätoveeringutel on tähendus täiesti olemas, kuid jätaksin selle oma teada.

Iga saade naeran Sind ja Laurit - te kaks olete lihtsalt ühed humoorikamad inimesed teles. Kui palju suhtlete omavahel vabal ajal? Olete sõbrad?
Tänud! Proovime olla edaspidi natukene rohkem tõsisemad, kuid midagi kindlat ma kahjuks lubada ei saa. Parim kild on selles, et Lauri elab mu kõrvalmajas, seega nalja jätkub kauemaks. Suhtleme ikka kui näeme, kuigi elutempod on meil väga kiired. Ühe õlud teeme alati, sest see mõjub juuksekasvule üllatavalt hästi.

Kes on Sinu arvates välismaa staaridest kõige stiilsem?
Mu vaieldamatu lemmik on modell Kate Moss. Tema ümber on mingi seletamatu aura, miskit inetut, mis ei vasta klassikalistele ilustandarditele, hurmav isikupära ja aukartust äratav stiil.

Ženja, sa oled nagu PÄIKE! Mis on see, mis annab Sulle positiivset energiat?
Suured spasibod! Tegelikult saate tegemisel motiveerib mind meie imeline meeskond, kes jäävad kõik kaadritaha ja kindlasti Krista Lensin – lihtsalt uskumatu inimene, mõtlen tihti, kust sellised inimesed tulevad!
Ja positiivne energia tuleb ikka positiivsest mõtlemisest. Ümbritsege ennast heade inimestega! Laadin energiat ka loodusest, tegelen spordiga, loen, käin teatris, proovin naerda, sest humor on elus edasiviiv jõud.

KAUNIST NING RÕÕMUDEROHKET PÜHADEAEGA!
JÄÄGEM MOODSAKS!
TERVITADES,
Ženja Fokin