«Ma tundsin, et avalikkus ootab Birgiti ja minu abikaasa Marguse vahel puhkevat tulist ja muinasjutulist armulugu ning mõnda aega jagus mõtlemisainet,» ütleb Anna-Greta Tsahkna.

 
«Anna-Greta (28) oli hiljuti vastamisi kummalise ootusega. Tema mees Margus Tsahkna (32) ja Birgit Õigemeel (20) laulsid saates «Laulud tähtedega» armastusest sedavõrd veenvalt, et inimestele jäi mulje, nagu oleksid nende vahel tõelised tunded.
Kohtun kahe lapse ema, Tallinna Kesklinna halduskogu liikme ning linnaplaneerimise ja maakomisjoni esimehe Anna-Gretaga Varssavis Euroopa Rahvapartei kongressil.
Kaunis blondiin kinnitab, et ta sõitis siia rahuliku südamega - tema pereelu on korras.
 
Kuidas teil Margusega läheb? Väga hästi. (Naerab). Margus on väga arusaaja ja toetab mind. Ka siin saan olla seetõttu, et Margus on laste kantseldamise enda kaela võtnud. Ta on praegu kahe lapsega ja tegeleb kõige vajalikuga.
 
Sa kasutad sõna beebimänedžment? Neljasel Margaretil on hetkel lasteaed ja Musamari, kus ta laulab. Kahene Artur käib lastehoius.
#end#
Kas varsti tuleb kolmas? Nii ma ei luba. Aga kaks last on kindlasti liiga vähe ja ma olen veel piisavalt noor, küll jõuab.
 
Kas laulusaatega kaasnenud tähelepanu mõjutab teie kooselu?
Meil on hea partnerlussuhe. Ma tundsin pigem väljastpoolt survet, et meil peaks olema kõik halvasti. Ma olin väga üllatunud, kui mulle helistati ja küsiti: kas te lahutate?
 
Kas sul tekkis laulusaatega seoses väike mure? See oli Margusele suhteliselt aeganõudev projekt ja see aeg tuli tema vabast ajast, mitte tööajast. Seega oli ajastamist ja sättimist ning kõik lastega seonduv oli paljuski minu teha.
 
Siiski, selline saade võib kaasa tuua armukadedust. Mure, mis saab edasi. Ma tundsin esmakordselt ennast natuke vanana. Ma ei saa öelda, et ma üldse tähele ei pannud. Kindlasti mõjus see natuke ka enesetundele.
 
Sa mõtled laulusaadet tervikuna? Pigem tagajärjele, sellele tekkinud aurale. See oli õppetund, et kui tuleb tähelepanu, siis tuleb sellega arvestada ja sellega toime tulla.
 
Ühe suure firma juht rääkis, et ta ei võinud naiskollektiivi juhtides ühegi naisega rääkida rohkem kui 30 sekundit, sest muidu järgnes kuu aega jutte tiivaripsutamisest. Suhe ei saa olla üles ehitatud kahtlustele, vaid ikka usaldusele. Mul ei ole mingit põhjust Margust umbusaldada, ma pidin aru saama, et see oli muinaslugu, mida rahvas tahtis näha. Ilus muinaslugu, et kaks noort kohtuvad laval ja toimub armumine. See müüs.
 
Inimesed laulavad sügavalt üksteisele silma vaadates armastusest. Liigne rolli sisseelamine on ju näitlejate tavaline probleem?
Margus on küllaltki soe inimene. Ta ei hoia distantsi, ta naeratab ja kallistab ning sellest võib alati rohkem välja lugeda.
 
Kas sa närisid ka Marguse kallal - ütlesid midagi halvasti, hammustasid?
Norisin küll teda. See oli pigem heatahtlik nali. Huumor.
 
Lubad Margust veel saatesse?
Eks ta teeb neid asju, mida tahab. Ma ei usu, et keelamine kuhugi viib. Ta ise mõtleb ja teist korda samasse saatesse ei ole ju mõtet minna.
 
Kas Margus oli sinu valik? Ta oli esimene valik. Kõik läks väga rahulikult. Ühel hetkel saabus eluetapp, kus kumbki pool ei soovinud üksi jätkata ning tekkis soov tugeva, usaldusväärse ja stabiilse paarisuhte ja partneri järele. Nii me avastasime ühel hetkel, et uskumatult tore on koos olla.
 
Kes kelle esimesena rajalt maha võttis? See on alati naiste rida.
 
Kas reageerida meeste pingutustele või mitte?
Midagi sellist.
 
Isegi tänane Euroopa Rahvapartei naisühenduste seminar Varssavi kongresside palees ei rikkunud seda naiste põhiõigust? Põhiõiguste kallale ei mindud. Kui loodus on midagi paika pannud, siis nii see on. Rääkisime põhiliselt sellest, kuidas tuua rohkem naisi poliitikasse, valimisnimekirjade puhul 50-50 printsiibist. IRL sai tunnustada, kuna esmakordselt kandideerib meil nimekirjas rohkem naisi kui mehi.
 
Kas unistad ilusamast elust? Ma olen täiesti rahul.
 
Nimekirjas on mitmeid säravaid blondiine. Kandideerid?
Ka meie erakonna meestekesksus hakkab vähenema.
 
Kas see on positiivne trend, et targutavad ja higised mehed teevad järjest vähem ilma?
Absoluutselt. Ma ei taha mingit vastandumist, kuid naisi peab olema rohkem näha, ka poliitikas.
 
Kes on erakonna IRL aju?
Paistab siiski, et mehe pea ja naise kael. Erakond on väga keerulise hingeeluga organisatsioon. Kui äriorganisatsioonis domineerib motivaatorina raha, siis poliitilises organisatsioonis on motivaatorid abstraktsemad.
 
Sa oled Tallinna Kesklinna halduskogu liige ning linnaplaneerimis- ja maakomisjoni esimees. Kas kontrollid juba mängu linnas?
Üks minu küsimus Keskerakonnale põhjustas mõõduka melu. Küsimus, kas nende poolt surutud planeering on kuidagi seotud Ivo Parbuse kaasusega, tekitas närvilisust. Reageering oli, et kuidas te üldse julgete.
 
Kas sinu perekonda mõjutab kinnisvara- ja majanduskriis? Meil ei ole ju eriti kinnisvara, ainult ridaelamu oma perele. Kuid kindlasti on palju noori perekondi, kes laenasid väga optimistlikult ja uskusid, et kõik läheb paremuse suunas.
Tavaliselt juhtub, et kui mingi asi või teema tundub olevat liiga hea, siis tegelikkuses osutub see vastupidiseks. Ma ise olin buumi ajal lastega kodus ja suutsin säilitada kalkuleeriva hoiaku. Eks see Tartu Ülikooli majandusharidus aitas ka veidi kaasa.