Jana Kask oli vaid 16-aastane, kui ta osales lauluvõistlusel "Eesti otsib superstaari" 2008. aastal. Jana on kogu oma elu laulnud ja noorena meeldis talle peamiselt klassikalisi laule esitada.

"Osalesin tollal lauluvõistlusel ja suutsin selle isegi ära võita," meenutab Jana oma uues kodus Espoos. "Ma olin sel ajal veel väga noor, aga see kogemus tegi mind targemaks ja aitas mul kasvada. Mul ei olnud enne seda meelelahutusäris palju kogemusi, sest mu ema on insener ja kodus ei olnud me meelelahutusmaailmast väga huvitatud," kirjeldab Jana oma kogemusest saates Italehtile.

Jana on aga siiani kõigi aegade noorim "Eesti otsib superstaari" võitja. "Kui ma ei oleks osalenud, oleksin ma praegu ooperilaulja. Ma jumaldan klassikalist muusikat ja usun, et oleksin elus hoopis teistsuguse tee valinud," mõtiskleb Jana.

Edu järgnes ka Jana esimesele albumile Face in the Mirror ja ta andis seejärel ka palju kontserte Eestis. Praegu töötab lauljatar aga Soomes oma uue inglise keelse albumi kallal, mida toetab GoGo Rodeo agentuur.

"Eesti turg on väike. Tundsin, et tahan oma karjääriga edasi liikuda." Soome kolimine ei olnud suure unistuse täitumine, aga samas ei juurelnud Jana selle üle ka pikalt. Kevadel kohtus neiu ootamatult oma praeguse mänedžeri Marco Tikkaneniga ja alustas koheselt ka temaga koostööd. Selle partnerluse tulemusel ta Espoosse koliski vähem kui kolm nädalat tagasi ja alustas nüüd vaikselt ka soome keele õpinguid.

"Ma palun tihti Marcol endaga soome keeles rääkida, et ma keele kiiremini selgeks saaksin. Ma juba mõistan suuremat osa sõnadest, sest väga paljud nendest on eesti keelsetele sõnadele sarnased," räägib lauljatar. "Ma armastan Soome loodust ja käin tihti ka metsas jooksmas. Ühel päeval nägin metsas kahte hirve ja jänest."

Praegu on Jana päevad tihedalt täidetud muusika, uute kontaktide ja inspireerivate inimestega. Neiu kirjutas ka Eestis ingliskeelseid lugusid juba kaks aastat, kuid koostööd ei soovinud temaga keegi teha. "Marco ilmus siis, kui olin juba lootuse kaotanud," naerab lauljatar. "Ma olin üksi ja tahtsin enda ümber bändi ning inspireerivaid inimesi. Äkitselt oli Marco minu elus ja me saime üsna ruttu aru, et meil on sarnased vaated elule."

Marco Tikkanen on eelnevalt olnud rokkbändi Hanoi Rocks taustaliige, kui bänd tegi "uuesti ilmumise" 2000. aastal. Ta väidab, et on koostööd teinud ka Scorpions legendi Herman Rarebelliga, kes pidi mängima trumme ka Jana tuleval almbumil.

Laulukonkursi "Eesti otsib superstaari" ajal diagnoositi Jana vend ka autismiga. Vend on nüüd juba 18-aastane, kuid ei räägi siiani ühtegi sõna. "Ma arvan, et alateadlikult soovisin võitlusel osaleda, et enda ümber toimuvale mitte mõelda. Ma võtsin oma venna olukorda väga tõsiselt," meenutab Jana.