Video avaldati näitamaks, kui raske on politseinikel teha tööd selle nimel, et välja selgitada kõikide surnukehade asukohad. Videost näeb kitsast trepikoda, kuhu paljud inimesed paraku oma elu jätsid.

Seersant Alistair Hutchins, kes oli üks esimesi ametnikke, kes põlenud majja sisenes, sõnas, et otsingud käivad samm-sammu haaval, üksipulgi otsitakse läbi kõik korterid kõikidel korrustel. Hutchins selgitas, et politseinikud töötavad neljakäpukil ning otsivad iga ruutsentimeetri läbi, et leida inimjäänuseid. Enamasti leitakse vaid hambaid ja luid, vahendab Daily Mail.

Inimeste jäänused kogutakse kottidesse ning jäetakse leiukohtadesse ja märgistatakse korterinumbri ja korrusega, et hiljem surnute tuvastamisega tegelema hakata.

Hutchins sõnas, et mõistab hukkunute perekondade kärsitust ja ärritust, et juurdlus kaua aega võtab. "Ma saan sellest frustratsioonist aru, perekonnaliikmed tahavad lihtsalt vastuseid," sõnas mees.

"Kõik, mida ma öelda saan on see, et olge palun kannatlikud. Me anname endast parima ja töötame nii palju kui võimalik."