1. Maanaised
Evelin on tuntud kui töökas maanaine, kes kujundas vanast ja lagunenud Ärma talust tänapäevase majapidamise. Ka Oprah Winfreyle pole talutöö võõras - naine kasvas üles Missisippis asuvas isoleeritud farmis, kus ta juba lapsepõlves tööd teha rügas.
2. Tähtsate meeste tähtsad naised
Aastatel 2004-2015 president Toomas Hendrik Ilvesega abielus olnud Evelin teab, mis tähendab olla tähtsa mehe parem pool. Oprah on oma elu jooksul kurameerinud mitmete härradega, kuid aastast 1986 kuulub tema süda vaid haritlasest ärimehele Stedman Grahamile. Paar kihlus küll 1992. aasta novembris, aga sõlm on senimaani neil sidumata.
3. Filantroobid
Evelini üheks südameasjaks on heategevus, mis naise sõnul aitab muuta ühiskonda sõbralikumaks ja üksteisest hoolivamaks. "Mida rohkem on inimeste vahel soojust ja armastust, seda tervemad me oleme." Aastal 2004 sai Oprahst esimene mustanahaline inimene, kes valiti 50 kõige lahkeima ameeriklase hulka ning ta püsis edetabelis tervelt kuus aastat. Aastaks 2012 oli naine hariduse edendamiseks annetanud ligikaudu 400 miljonit dollarit.
4. Tervisegurud
Ilves on agar trenni- ja tervisenippide jagaja ning seda on ka Oprah. Mõlemad daamid on aastate jooksul kaaluga heitlust pidanud ja sellest äärmiselt edukate võitjatena välja tulnud. Kui Evelinile meeldib rulluisutada, siis Oprah on suur spinningu fänn. Lisaks on Winfrey tervislike eluviiside teemadel ka raamatuid välja andnud.
5. Avaldatud kirjanikud
Endine presidendiproua paiskas sel suvel poelettidele üdini ausa elulooraamatu "Kirju". Ka Oprahle pole raamatu kirjutamine võõras ja naise sulest on kaasautorina ilmunud tervelt viis raamatut. Tema tuntuimaks raamatuks on "What I Know For Sure", mis piilub selle erakordse naise mõtetesse ja südamesse.
6. Ajakirjanikud
Alates aastast 2004 oli Evelin inglise keelse Eestit tutvustava ajakirja Life in Estonia peatoimetaja. Winfreyl on oma isiklik ajakiri O, The Oprah Magazine ning aastatel 2004 kuni 2008 ilmus ka ajakiri O at Home.
7. Stiili-ikoonid
Evelin Ilvese nime kuuldes tuleb paljude eestlaste keelele sõna "kleit". Ilves on sattunud oma avaliku elu jooksul mitmete moe-ekspertide karmi kriitika kätte ja seda on omal nahal saanud kogeda ka Oprah. Alates aasast 1986, kui tema saade esimest korda eetrisse läks, on Oprah stiil arenenud kohmakast teleankrust õrnaks ja naiselikuks.