Vanameister VELLO ORUMETS võib asuda nautima külluslikku pensionipõlve. Tema pangakontole laekus ligi miljoni krooni suurune pärandus.

Hiljuti rabas Orumetsa (60) nagu välk selgest taevast teade, et tema kauge sugulane Ameerikas on manalateele läinud. Kuna vanainimesel lähedasi polnud, otsustas too oma säästud lauljale pärandada. Ühe Orumetsa lähikondse sõnul täienes laulja pangaarve umbes miljoni krooni võrra.

Orumets jääb ootamatult sülle langenud varandusest vesteldes napisõnaliseks. Ta kardab, et rahalõhn võib saamahimulisi elukunstnikke ligi meelitada. «Sain jah päranduse. See on tore asi küll, aga ma ei soovi sellest lähemalt rääkida. Liigne reklaam võib põhjustada klaperjahi,» ütleb Orumets.

«Olen kuulnud, et Orumetsale tehti kopsakas pärandus, millest ta on mingi osa juba kätte saanud. See on Orumetsa isiklik asi, mistõttu ma ei tahaks seda kommenteerida,» lausub lauljaga koostööd tegev produtsent Aarne Valmis. «Ma ei usu, et ta nüüd laulmisest loobub. Orumets laulab, sest ta armastab laulda. Ta ei tee seda pelgalt raha pärast.»

Muusikainimeste sõnul pole raha Orumetsale kunagi eriti oluline olnud. Laulja on ka ise tunnistanud, et tal olevat pisut piinlik esinemise eest suurt summat küsida.
Orumetsa elustiil on seni olnud kõike muud kui luksuslik. Vanameister elab tavalises üürikorteris, ta pole endale soetanud mobiil-telefoni ning esinemistele sõidab ta sageli bussiga. «Orumets on heasüdamlik ja usaldav nagu suur laps. Hella hingega. Parem kui ta päranduse teemal madalat profiili hoiab. Teda võidakse ära kasutama hakata,» sõnab koos Orumetsaga ansamblis Laine laulev Merle Lilje.
«Ma olen pärandusest kuulnud ning kui see tõeks osutub, siis on veidi kahtlane, kas ta edasi laulab. Jutte on igasuguseid,» märgib Lilje.

Pärandus kindlustab Orumetsale muretu vanaduspuhkuse. Kui laulja peaks mikrofoni kotti panema ning elunautimisele pühenduma, jääb viimaseks võimaluseks tema sügavat vokaali nautida novembris ilmuvalt kolmikkogumikalbumilt.