“Peterburilasi ootab veel kuus vaba päeva ning loomulikult põhiline püha — jõulud. Õnneks on selle kauni püha tähtsus Venemaal taas kasvamas!” kirjutab naine poraalis
oma päevikus “Armastusega Venemaalt”.

Kostina pajatab, et esimesest kümnenda jaanuarini on neil riigipühad ning vabad päevad. Arvamused nii pikkade talvepühade kohta on vastastikused — mõnel on hea meel, et ta saab nii pikalt perega olla. Teised jälle kiruvad, et riik sunnib neid nii pikalt laisklema ning väidavad, et see kõik mõjub halvasti vaesema elanikkonna tervisele — mittemidagitegemine sunnib inimesi jooma.

“Aga õnneks või õnnetuseks need pühad on olemas, neid oodetakse ja tähistatakse suurejooneliselt,” nendib Ksenia.

“Peterburg hakkas pühadeks valmistuma juba novembris — valitsus kulutas linna kaunistamisele kokku pea 400 miljonit rubla (152 miljonit krooni) ning nii palju raha ei kulutatud asjata. Öelda, et linn on pidulik on vähe — linn on imeilus!”

“Olen erinevatel aastatel jõuluajal külastanud mitmeid Euroopa pealinnu ning ükski neid ei olnud kaugeltki nii pidulik kui seda on Peterburg.”

Siiski ärritas kesest pidulikku linna Kseniat ostuhullus, mille ajal ununes isegi majanduskriis.

“Pühadeeelsete küsitluste järgi plaanis keskmine venelane pühadele kulutada 537 eurot, mida on 10 eurot rohkem kui keskmise prantslase kohta,” vangutab naine pead.